Suomen Golfliiton Golfgaala Karelia Golfin juhlaa

14.3.2017

Suomen Golfliiton 60v juhlavuoden Golfgaala oli myös Karelia Golfin juhlaa. Golfgaalassa Karelia Golf palkittiin vuoden 2016 golfseurana ja lisäksi Karelia Golfin Aki Keronen palkittiin vuoden junioritoimijana. Puheenjohtajamme tunnelmointia gaalasta sekä golfliiton perusteluita palkinnoille luettavissa alta.

Suuret kiitokset ja samalla onnittelut kaikille jäsenillemme!

Sanomalehti Karjalaisen juttua aiheesta luettavissa täältä.

Puheenjohtajan tervehdys 1/2017

Tunnelmointia

Nyt, kun hiihtoloma on takanapäin, on mahdollisuus palata muistelemaan Suomen Golfliiton juhlagaalaa ja sen palkintojenjakotilaisuutta.

Finlandia-talon tilaisuus oli loppuunmyyty ja läsnä oli yli 400 juhlavierasta koko Suomen alueelta.

Palkintoja olivat jakamassa Suomen Golfliiton hallituksen uusi puheenjohtaja Hanna Hartikainen ja hänen apunaan useita liiton merkittäviä toimijoita, kuten mm. liittovaltuuston puheenjohtaja Harri Kainulainen Joroisten Kartano Golfista.

Tiesimme etukäteen sen, että kehityspäällikkömme Aki Keronen saanee jonkin tunnustuksen. Hänet oli näet kutsuttu paikalle palkittavana. Tietysti toivoimme entisen puheenjohtajamme Olli Koivulan kanssa sitä, että Keronen saisi ainakin ansiomitalin tai kunniakirjan työstään seuramme hyväksi. Se, mitä juhlassa tapahtui, ylitti toiveemme ja varmasti Aki K:n toiveet monin verroin.

Tilaisuuden juontaja Anna-Liisa Tilus alkoi kertoa Suomessa tehtävästä juniorityöstä. Kauniita sanoja vuosien määrätietoisesta ahertamisesta, seuran kehittämistä ilman aikatauluja, kouluttautumista ammattivalmentajaksi ja jokapäiväistä läsnäoloa harjoitusalueilla ja kilpailumatkoilla. Vuoden 2016 nuorisotoimija Suomessa - Aki Keronen. Valtavat aplodit ja onnesta mykistynyt mies estradilla halattavana ja kukitettavana.

Kun Keronen pääsi takaisin pöytäämme, ympärille muodostui laaja onnittelijoiden piiri. Siinä sitä naurettiin, käteltiin ja kaulailtiin.

Palkintojenjako jatkui ja huomaamatta siirryttiin henkilökohtaisista tunnustuspalkinnoista huomionosoituksiin, jotka myönnettiin seuroille. Oli vuoden kilpailujen järjestäjiä alue- ja tsemppitourin sarjoissa ja vuoden kilpaseuran palkinnon saajaa. Me olimme omassa pöydässämme vain niin tohkeissamme tapahtuneesta, että emme olettaneet minkään tulevan palkinnon koskettavan Karelia Golfia. Kuinka väärässä olimmekaan.

Illan pääpalkinto Finlandia-talolla oli vuoden golfseura Suomessa. Ehdokkaita oli viisi, yksi jokaiselta valtakunnan alueelta. Kun idän ehdokkaaksi paljastui Karelia Golf, kehotin Aki K:ta ottamaan nopeasti kuvan suurnäytöltä. Perään kommentti: ”En ehtinyt”. Kerkesin sanoa, että saamme tuon näkymän käyttöömme ehkä jostain myöhemmin. Seurasi tovi rummutusta. Vuoden 2016 golfseura Suomessa - Karelia Golf. Voihan veikkonen tuota hetkeä. Yleisö pauhasi, Olli Koivula tuuletteli villisti, Aki Keronen levitoi lavalle ja minä kättelin kävellessäni tuttuja ja tuntemattomia.  Kiitospuheet pidettiin ja otettiin vastaan kukat ja muut palkinnot.

Palkintoina tulivat pokaali ja kunnialaatta sekä Veikkaus oy:n lahjoittama 1000€ lahjakortti juniorityöhön. Loppuilta Finlandia-talolla olikin sitten ylistyspuheita, onnitteluja ja halauksia.

Kysyin Suomen Golfliiton väeltä, millä perustein olemme saaneet tuon tunnustuksen. Vastaajat totesivat: ”Te olette hoitaneet golfseurana monet asiat esimerkillisellä tavalla Pohjois-Karjalassa. Valinta on tehty perusteellisen harkinnan jälkeen ja tämä palkinto menee varmasti oikeaan osoitteeseen.”

Virallinen perustelu kuuluu seuraavasti:

"Itä-Suomen "yksinäinen susi" on luonut golfille vankan aseman Joensuussa. Golfkeskuksen lisäksi harjoitusolosuhteet kaupungissa talvikaudella ja kesäkaudella ovat vertaansa vailla. Karelia Golfin toiminta on monipuolista ja seuran toimijat ovat saaneet ennätysmäärän junioreita mukaan toimintaansa ja liiton kilpailuihin. 

Vuonna 2016 Kareliassa on ollut hyvin SM-tason kilpapelaajia, toteutettu ympäristöohjelmaa ja onnistuttu hyvin uusien jäsenten ja lajin aloittavien kanssa. Sijainnistaan huolimatta seura kouluttaa jäseniään kiitettävästi. Golfarin on hyvä olla Joensuussa!"

Karjalaisen haastattelussa 6.3. totesin: ”Suurimman kiitoksen Helsingissä annetuista tunnustuksista ja palkinnoista olette ansainneet Te sadat vapaaehtoiset. Olette nyt ja menneinä aikoina työskennelleet ahkerasti eri toimikunnissa vapaa-aikaanne laskematta.” Toimikuntien ihmisissä on Karelia Golfin voima.

Kiitän lämpimästi Olli Koivulaa hänen puheenjohtajakaudestaan. Edustamme tänään golfseurana terävintä kärkeä koko Suomessa.

Lehmossa 13.3.2017

Karelia Golf ry:n puheenjohtaja

Kimmo Kotro

 

Luettelo aikaisemmista vuoden golfseuroista Suomessa

1995 Tawast Golf ry

1996 Kokkola Golf ry

1997 Imatran Golf ry

2001 Kymen Golf ry

2002 Espoon Golfseura ry

2004 Sarfvik Golfklubi ry

2005 Helsingin Golfklubi ry

2006 Aura Golf ry

2007 St Laurence Golf ry

2008 Nurmijärven Golfklubi ry

2009 Espoon Golfseura ry

2010 Nokia River Golf ry

2011 Oulun Golfkerho ry

2012 Tarinagolf ry

2013 Porin Golfkerho ry

2014 Pickala Golf Club ry

2015 Golf Pirkkala ry

2016 Karelia Golf ry

Ajankohtaista