Kentän kehittämisestä

22.1.2016

Vuoden 2014 aikana tehdyt muutokset kentällä oli jo kuluneella kaudella 2015 hyvin pelissä mukana. Hyvänä esimerkkinä 3. väylän nurmibunkkeri, joka kesän edetessä parani koko ajan ja loppukesästä se oli siinä kuin olisi aina ollut. Sen taustaa kylvettiin uudelleen, joten sekin saataneen kuntoon uudelle kaudelle. Vuoden 2015 kesän remonttien osalta painottui luvattuihin bunkkerien korjauksiin. Yhteensä bunkkereita korjattiin 28 kpl. Kaikki eivät ole enää hiekkaesteitä, osa on myös yhdistetty yhdeksi bunkkeriksi. Tähän asti korjatuissa bunkkereissa on tasalaatuinen hiekka, joka on arkkitehti L-P Tilanderin valitsema. Jokainen tehty bunkkeri on muotoiltu suunnitelman mukaan, joka käytiin läpi vielä jokaisen bunkkerin luona arkkitehdin ja urakoitsijan kanssa. Bunkkerit on sen mukaan sitten muotoillut urakoitsija Petri Vainio, jolla on kokemusta ja visuaalista näkemystä tekemälleen työlle. Aina kun ei voitu käytännössä toteuttaa suunnitelman mukaan, niin mietimme asiat uusiksi urakoitsijan kanssa aina tapauskohtaisesti, jos siihen oli tarvetta. Tehtyjen korjausten osalta kenttä on saanut uuden upean ilmeen. Bunkkerit on päivitetty tähän päivään, niin muotonsa kuin sen tärkeimmän, pelattavuuden näkökulmasta. Kokonaan uusia nurmibunkkereita ovat 6. väylän ja 16. -17. välisten väylien väyläbunkkerit, sekä 13 väylän ja 14 väylän 1. bunkkerit. 16. väylän vasen väyläbunkkeri muotoiltu lieväksi kummuksi. Lisäksi viheriöiden bunkkereista ovat nurmella 1. väylän vasen(joka siirtyi paikkansa verran oikealle) ja takimmainen bunkkeri, sekä 10 viheriön takana ollut bunkkeri, myös 1. viheriön ensimmäinen bunkkeri oikealla on muotoiltu kummuksi.  Osatäyttöjä on 14. ja 15. viheriöiden bunkkereissa ja 2. väylän oikeanpuolen viheriöbunkkereissa, sekä 5. väylän molemmissa bunkkereissa. Yhdistettyjä bunkkereita ovat 12. väyläbunkkerit ja 13. kaksi ylintä viheriöbunkkeria. Kaikkiin on muotoiltu myös pohjia ja osaa on madallettu huomattavasti entisestään. Hyvä esimerkki on 15. väylän vasemmalla ollut syvä viheriöbunkkeri. Nyt se on hieman isompi, mutta myös hieman matalampi. Suunnittelussa ja tehdessä on kiinnitetty huomiota bunkkereiden näkyvyyteen, joka on muutamissa paikoissa antanut haastetta tekemiseen. Kenttämestarin palstalla on työnkuvaus luettelo tehdyistä bunkkereista.

Muitakin korjauksia tehtiin mm. kuivatuksen osalta. 17. väylän notkossa ollut pintavesikaivo uusittiin sen painuman takia. Vesi jäi kaivon ympäristöön ja pinnasta tuli pehmeä joka upotti jopa kävellessä, saati sitten leikatessa koneella. 2. lyöntipaikan tielle tehty pintavesikaivo vähentänee veden pysymistä tiellä. Kauden 15 aikana saatiin myös 10. punainen tiiauspaikka käyttöön ja sen ympäristökin viimeisteltyä(viimeinkin), sekä 15. viheriön takana oleva alue. Paikka ei vaikuta suoranaisesti pelaamiseen, vaan on lähinnä maisemallinen ja siisti. Lisänä rokassa oli juhlateltan pohja, joka lähes omana työnä tehtiin alusta loppuun. Syksyllä kun varsinaisesta bunkkeriurakoinnista oli taukoa kun urakoitsija oli muualla kiinni, niin tehtiin rangelle kauan kaivattu bunkkeri. Bunkkeri on lyöntialustan etupuolella vasemmalla kuusikon vieressä. Malli on suunnilleen sama kuin kentän bunkkereissa, materiaali ainakin.

Tulevana keväänä aloitetaan siirtonurmien asennus heti kun siihen pystyy, eli saadaan nurmet Joroisista Finnurmelta. Näin saadaan tehdyt alueet nopeasti peliin mukaan. Lisäksi on joitakin paikkoja jotka on järkevin tehdä kylvöillä. Ne tehdään heti kun maa on ilman routaa tai ainakin pinta on sulaa. Syksyllä jatketaan sitten bunkkereiden tekemistä, jos syksy on vähääkään samanlainen kuin mennyt syksy oli, niin olemme jo aikalailla loppusuoralla bunkkeriremontin suhteen.

Viheriöiden kunto molemmilla kentillä oli hyvä vielä joulukuussa kun lunta ei vielä ollut paljoakaan. Viikolla 43 laitettu Medallion lumihometorjunta vaikutti jo positiivisesti ensimmäisen levityksen jälkeen. Tavallisesti lumihometta on syntynyt jonkin verran, vaikka torjunnat olisikin tehty. Nyt ei hometta ollut havaittavissa kun pääsin ruiskuttamaan vaaditun toisen kerran viikolla 48 loppupuolella. Ohut lumikerros ja kova pakkanen ei ainakaan lisää lumihome riskiä talven aikana. Tammikuun puolenvälin tienoilla tullut lumi on kuitenkin tervetullutta suojaamaan muuten kasvustoa. Routaa on varmasti aika paljon lumen vähyyden ja kovien pakkasten ansiosta, mutta toisaalta se vaikuttaa myös vahingollisten bakteerien elämään. Hyödyllisiä bakteereja laitetaan sitten keväällä pussista, koska samalla tavallahan nekin kärsii pakkasista. Kaikkiaan on kuitenkin hyvä tilanne viheriöillä, hieman kohvaa jäi edellisestä lumesta, mutta ei kuitenkaan jäätä. Nyt ollaan jo uudessa 2016 vuodessa ja katsotaan tulevaan kauteen positiivisella mielellä.

Ajankohtaista