Uudistetut tiimerkit käytössä Kontioniemen kentällä

29.8.2017

Paikallisten käsityöalan ammattilaisten, Puuartistin, kautta Karelia Golfille tilatut uudet tiimerkit ovat käytössä! Upeat tiimerkit ovat uniikki pala golfkenttäämme, ja toivomme jäsentemme pitävän hyvän huolen uusista merkeistä.

Uudet merkit pitävät sisällään myös uudistetut "mittamerkit". Eli käytännössä tiiauspaikat kentällä eivät ole enää merkattu väri- vaan numerokoodein. Aiemmin punaisilta pelattu kenttä on mitaltaan 4800 metriä, tästä uusi numeromerkintä 48 (sataa metriä). Sinisinä tunnettu tiiauspaikka on numeroltaan 54, keltainen 56 ja valkoinen tii 60.

Uusiin numerokoodeihin tutustuu kyllä nopeasti, ja ne ovat sijainniltaan täysin vastaavat aikaisempien tiimerkintöjen kanssa. Muistutuksena uudet ja vanhat väri- ja numerokoodit löytyvät Kontioniemen tuloskorteista vielä tämän kauden ajan.

Uudet tiimerkit ovat käsintehtyjä ja kestävät sadetta ja ilmastoamme mainiosti. Aika tulee vain "patinoimaan" tiimerkkejä täten antaen hienon, ainutlaatuisen säväyksen kentällämme pelaaville. Toivomme tiimerkkien kestävän myös pelaajien kentällä kiertämisen, ja jos vahinko sattuu, niin toivomme pelaajiemme AINA ilmoittavan kentällä tapahtuneista vahingoista. Mm. eilen kentältä oli löytynyt ensimmäinen rikkoontunut tiimerkki.

Samalla onkin hyvä paikka muistuttaa pelaajiamme muutamasta kentänhoidollisesta asiasta:

1) Kentästä ja tiloista huolehtiminen on myös pelaajien vastuulla

- pidetään huolta yhteisestä omaisuudesta. Mikäli jotain menee rikki/on rikki/tai löydätte puutteita, ilmoittakaa asioista aina välittömästi Caddiemasterille. Hoidetaan asiat yhdessä kuntoon.

- tiimerkit eivät kestä niiden päälle astumista, kuten eivät ole aiemminkaan kestäneet. Toinen huomionarvoinen piirre kentällämme ovat lipuissa sijaitsevat prismat (helpottavat etäisyyden mittausta laitteilla). Lippua ei siis saa missään tapauksessa tiputella viheriölle (kuten ei ole pitänyt tehdä aiemminkaan), vaan lippu tulee asettaa viheriölle.

2) Bunkkerit, lyöntijäljet, alastulojäljet

- hoidetaan kenttä VÄHINTÄÄN yhtä hyvään kuntoon kuin missä se oli meidän lähtiessä pelaamaan, hyvä ohjesääntö mille tahansa kentälle lähtevälle ryhmälle.

3) Harjoitusalueet

- pidetään huolta myös harjoitusalueista! Erityisesti toivomme pelaajien lyövän rangella narujen välistä, sekä tiiviisti vierekkäisiltä pallonpaikoilta (myös kentänhoidon- sekä rangella harjoittelun ohjeet luettavissa alta).

Kentänhoito-ohjeet: kenttä ja harjoitusalueet sekä rangeharjoittelu nurmialustalta

Mitä pidemmälle kesä etenee kohti syksyä, sen tärkeämpää on saada kenttä pidettyä hyvässä kunnossa (päivittäinen ruohonkasvu hiljenee lämpötilan tippuessa), auttakaamme siis kenttää pysymään hyvässä kunnossa kohti syksyä sekä seuraavaa kautta.

Ajankohtaista