Yhteystiedot

Vaskiportintie
80780 Kontioniemi

Caddiemaster
puh. (010) 6669040
caddiemaster@kareliagolf.fi
Sähköinen ajanvaraus: www.nexgolf.fi/karg

Näkymä Höytiäiselle.jpg14. väylän notko.jpg14. väylän vartta.jpg13. väylän avausnäkymää uusiksi.jpgNäkymä 8. viheriön laidalta.jpgKasiväylän alkua.jpgSeiskan näkymää lisää.jpg4. viheriön taustaa.jpgNäkymä 3. väylän 48 lpaikalta.jpgKenttämestarin palsta

14.12.2018

Kentällä kaikki hyvin. Viimeiset vesisateet eivät menneet hangen läpi nurmen pintaan asti. Lumeen mennyt vesi teki kohvakerroksen viheriön pinnalle jättäen alle vielä kuivan kerroksen. Ruoho voi hyvin sen alla, on ilmaa. Lisäksi on luvassa kuivaa pakkaskeliä jatkossa ainakin tulevat kaksi viikkoa. Niinpä voi hyvillä mielin jättää kenttä ja lähteä kaivatulle kesälomalle.

Kaikille oikein hyvää Joulua ja tulevaa golfkautta 2019

21.11.2018

Kuvia muutamista kohdista kentällä tehdystä savotasta. Kaikista paikoista ei ole kuvia, mutta muutamia muuttuneita maisemia on. 6. lyöntipaikan ympäristömetsää harvennettu, samoin 18. väylän ja 10. väylän välinen metsikkö. Lisäksi kakkosen ja nelosen lp:n välinen koivikko harvennettu. Pieniä puun poistoja on tehty ympäri kenttää. Puunajot ovat vielä kesken, itse savotta on jo ohi.

Kuvat ylhäältä lähtien: 1: Näkymää Höytiäiselle 17. lp:n kupeelta. 2.-3: Väylän 14. vartta ja notko. 4: 13. lyöntipaikan näkymää laajennettu. 5: 8 viheriön vierestä näkymä klubille päin, 6: 8. väylän alkua. 7: 7. väylän vierestä muutamia puita pois näkymän tieltä. 8: 4. viheriö taustaa ja 9: näkymää 4. tiiauspaikalle.

Kevään talkoissa on haravoitavaa.

20.11.2018

Nyt ovat kentät ja ranget kiinni. Näyttäisi tulevan jo talvi ja toistaiseksi oikein päin. Ensin routaa ja siihen lumi sitten päälle. Myös savotat on saatu päätökseen, enää vain puiden ja risujen ajot. Otan muutamia valokuvia ja laitan tänne nähtäväksi myöhemmin.

19.11.2018

Kontioniemen range on suljettu tältä kaudelta. Huomenna tiistaina suljetaan Pilkonpuisto par3 kenttä ja range.

9.11.2018

Tänään perjantaina on Pilkon greeneille ruiskutettu torjunta-aine lumihometta vastaan. Aine on nimeltään Juventus 90, eikä estä pelaamista.

8.11.2018

Tänään on ruiskutettu viimeinen osa Medallion TL torjunta-aineesta. Pelaaminen on ehdottomasti kielletty Kontioniemen kentällä. Pilkko on edelleen auki, samoin kummankin kentän ranget. Pois lukien Kontioniemen putti- ja chippiviheriöt, joille on myös ruiskutettu ko. torjunta-aine.

24.10.2018

Kontioniemen kentän viheriöille on nyt ruiskutettu lumihomeen torjuntaan tarkoitettu Medallion TL valmista. Se on ruiskutettu tietysti myös putti- ja chippiviheriöille, joten niille ei saa mennä. Tangotkin on tietysti jo viety pois. Range muuten on vielä auki.

16.10.2018

Lämmin ja muutenkin vaihteleva sää on nyt suosinut lumihomekasvustoa. Torjunta-aineen levitys ei ole oikein onnistunut päivällä olevien sadekuurojen takia. Heti aamusta sitä ei voi tehdä, koska on puhallettava lehdet greeneiltä. Lehtien päälle ruiskutus on turhaa, torjunta-aine ei pääse kasvustoon. Tänään piti ruiskutus tehdä, mutta luvassa on jälleen sateita ja aine vaatii yleensä parin tunnin kuivumisen, jotta se kestää sateen. Uusi yritys huomenna keskiviikkona, näyttäisi silloin olevan koko päivän poutaa.

8.10.2018

Nyt näyttäisi täälläkin päin lämpenevän, joten näistä aamupakkas harmeista päästäneen vähäksi aikaa rauhaan.

Tänään maanantaina puhalletaan greenit puhtaiksi ja vaihdetaan lipun paikat. Tiiauspaikat puhalletaan myös jos ehtii, mutta huomenna viimeistään. Teemerkit siirretään kuitenkin tänään.

Tämän viikon aikana kerätään varastoon osa kalusteista kentältä.

27.9.2018

Eilen saimme väylän 18 uuden 48 tiiauspaikan valmiiksi työn osalta. Pinta on siirtonurmea ja reunat tehty kylvöllä. Käyttöön lp tulee ensi keväänä. Syksyllä lyönnit tilapäisestä paikasta.

Tänään aloitimme bunkkereiden kanttauksen joka jatkuu myös ensi viikolla. Lisä käsinä meillä on Pilkon kentän väki.

12. väylän kummulla katajapensaan ympäristö valmistuu ns. leikattavaksi alueeksi. Alue kylvetään ja on korjausalueena myös ensi kauden alussa, kunnes nurmi on kasvanut riittävästi.

Talvea kohti olemme menossa ja greeneille on menossa viimeiset ravinto-aineet. Leikkuita tehdään tarpeen mukaan, mutta lehdet ja muut roskat puhalletaan viheriöiltä pois.

 

24.9.2018

Tänään maanantaina aloitetaan kastelujärjestelmän tyhjennys kestää tiistaihin asti, jonka jälkeen sama tehdään myös Pilkossa keskiviikkona. Sadettimista lähtee vinkuva ääni johtuen paineilmasta, joka ajetaan kompressorista putkistoon. Sadettimien aukaisu tapahtuu automaatti ohjauksella.

Tällä viikolla pyritään saamaan valmiiksi väylän 18 tiiauspaikka 48. Se suurenee leveys- että pituussuunnassa. Vanha jätetään paikalleen, mutta sitä oikaistaan tietenkin. Lyöntipaikka viimeistellään siirtonurmella.

Tilapäinen lyöntipaikka vieressä.

 

10.9.2018

Syksy vain tunkee väkisinkin. Sateita luvassa kuluvalle viikolle aika runsaasti. Lannoituksen kannalta jokseenkin hyvä, ei tarvitse kastelua erikseen. Syksyn lannoitteet nyt lähdössä viheriöille ja niiden ympäristöille, jos ehditään niin myös lyöntipaikoille. Muuten niille tehdään lannoitus ensi viikolla. Väylät lannoitettiin viime viikolla maanantaina. Tiistaina lannoitetaan myös Pilkon viheriöt syyslannoitteella, edellisellä viikolla lannoitus tehtiin lyöntipaikoille ja viheriöiden ympäristöille.

Leikkuukorkeus on muutettu viheriöillä 4,5 mm:n hiekkakattauksen takia. Kylmät yöt johtaa myös siihen, että leikkuu kerrat vähenevät.

KENTÄNHOITO OHJELMAA VIIKKO 37

Maanantaina 10.9. lannoitetaan viheriöiden ympäristö-alueita.

Tiistaina lannoitetaan Pilkossa viheriöt

Keskiviikkona lannoitetaan Kontioniemen viheriöt

Perjantaina jyrätään greenit

Töiden ajat voivat muuttua jonkin verran syystä tai toisesta. Syitä esim. kelit, kiireellisempi työ (esim. greenien taudit). Yritän ilmoittaa niistä sitten.

 

Leikkuukorkeudet: Greenit 4,5 mm, lyöntipaikat ja foregreenit 10 mm, Väylät ja lähestymisalueet 15 mm

Greenien ympäristö-alueet 32 mm.

 

Kenttämestari

 

30.8.2018

KENTÄNHOITO OHJELMAA VIIKKO 36

 

Maanantaina 3.9. ruiskutetaan viheriöille kasvinsuojelu-aine Tilt. Tiistaina aloitetaan viheriöiden kylvöt.

Keskiviikkona viheriöille levitetään hiekkakate.

Perjantaina greenit jyrätään

Pilkossa tiistaina greenien hiekoitus.

Töiden ajat voivat muuttua jonkin verran syystä tai toisesta. Syitä esim. kelit, kiireellisempi työ (esim. greenien taudit). Yritän ilmoittaa niistä sitten.

 

Leikkuukorkeudet: Greenit 3,5 mm, lyöntipaikat ja foregreenit 10 mm, Väylät ja lähestymisalueet 15 mm

Greenien ympäristö-alueet 32 mm.

27.8.2018

KENTÄNHOITO OHJELMAA VIIKKO 35

 

Tiistaina 27.8. ruiskutetaan viheriöille kasvunsääde Primo Maxx ja bakteerilisä.

Tiistaina viilto-ilmastetaan väylät ja viheriöiden ympäristö alueet.

Keskiviikkona tappi-ilmastetaan greenit 8 mm:n tapeilla n. 10 cm syvään. Ilmastuksen jälkeen tehdään jyräys.

Torstaina tehdään myös jyräys viheriöille.

 

Töiden ajat voivat muuttua jonkin verran syystä tai toisesta. Syitä esim. kelit, kiireellisempi työ (esim. greenien taudit). Yritän ilmoittaa niistä sitten.

 

Leikkuukorkeudet: Greenit 3,5 mm, lyöntipaikat ja foregreenit 10 mm, Väylät ja lähestymisalueet 15 mm

Greenien ympäristö-alueet 32 mm.

 

18.8.2018

Viikon 34 tiistaina levitetään greeneille rakeinen lannoite. Saattaa häiritä puttaamista.

Keskiviikkona levitetään rakeinen myös lyöntipaikoille.

 

väärin toimittu.jpg

Oikein toimittu.jpg

17.8.2018

Yllä on kaksi kuvaa rangen lyöntialustalta. Ylemmässä kuvassa on toimittu täysin väärin, lyöty miten sattuu. Tällainen on hankala paikata myös henkilökunnan toimesta. Siksiköhän lyöjältä on jäänyt paikkaamatta?

Alemmassa kuvassa on toimittu oikein, sekä paikattu oikein. Riittävästi siemenmultaseosta ja tasaus, sekä jalalla painelu. Loistavaa myös meidän kannalta.

Eilen rangelle jätettiin kaksi haravaa, jos se helpottaisi paikkaamista. Silläkin voi tiivistää paikkauksen. Kiitokset vaivannäöstä, se on kaikkien rangea käyttävien etu.

 

6.8.2018

Torstain vesisateen jälkiä bunkkereissa korjataan maanantaista alkaen ja jatkuen tiistaina. Perjantaina tehtiin tiet kuntoon, jotta olisi turvallisempaa kulkea. Bunkkereissa voi pallon nostaa vesi urasta ja dropata kunnossa olevaan kohtaan.

27.7.2018

Ensi viikon tiistaina 31.7. tappi-ilmastetaan ja jyrätään greenit. Jossakin vaiheessa on mahdollista, että lippu on talvi viheriöllä. Perjantaina jyrätään myös greenit.

Tapitus myös Pilkon viheriöille torstaina.

23.7.2018

Maanantaina greenit viilletty 2x, tiistaina nestelannoitus, ei vaikuta pelaamiseen mitenkään. Torstaina greenit pystyleikataan, leikataan, hiekoitetaan (1 kerros), viiltoilmastus, harjaus ja päälle vielä kalsium lannoitteen ruiskutus. Perjantaina jyräys.

9.7.2018

Greeneille tautia vastaan torjunta-aineet tiistai aamuna. Ei vaikuta pelaamiseen enää tunti ruiskutuksesta.

Leikkuukorkeudet: Greenit 3,5 mm, lyöntipaikat ja foregreenit 10 mm, lähestymisalueet ja väylät 15 mm, greenien ympäristö alueet 32 mm.

2.7.2018

Greenien hiekkakattaus tiistaina jos ei ole liian sateista. Varapäivä on keskiviikko. Keskiviikkona kuitenkin hiekka harjataan kasvustoon kun se on kuivaa.

27.6.2018

Greenit:

Kesäkorkeuteen 3,5 mm, mennään torstain leikkuulla. Leikkuussa käytetään groomeria, jotta saadaan hieman laaka kasvustoa pois, mikä hidastaa pallon vierintää. Perjantaina greenien jyräys.

Range:

Lyöntialusta otetaan käyttöön koko pituudelta, myös siis uudistettu alue. Muista käyttää paikkaukseen tarkoitettua multasiemenseosta.

19.6.2018

Keskiviikko aamuna aloitetaan apilan torjunta Kontioniemen kentällä. Pilkon kentällä juhannuksen jälkeen. Torjunta-aine kiinnittyy hyvin Silwet Gold kiinnitteen ansiosta. Se imeytyy myös nopeasti, eikä kentän käyttäjille ole vaaraa.

14.6.2018

Greenin 4 oikean puolen korjausalue pienennetty. Greenin vieressä alue on siis pelattavissa. Jäljellä on ainoastaan metsän reunassa oleva kulkutien korjausalue. Lähettyvillä ovat dropping zonet 2 kpl.

Talkoolaiset tekivät siistiä jälkeä keskiviikko iltana. Pieni joukko teki meille kentänhoitoon suuren työn, kaikki on eteenpäin. Kiitokset talkoolaisille.

12.6.2018

Terassin kattoon ensimmäinen sammal käsittely. Annetaan aineen vaikuttaa jonkin aikaa, jonka jälkeen  irtosammal harjataan varovaisesti pois ja käsittely uusitaan.

Keskiviikkona lannoitetaan greenien ympäristöt. Multahiekka täytöt niinikään greenien ympäristöille levitetään tällä viikolla. Kylvöt myöhemmin ja päälle vielä lisä ilmastointi.

7.6.2018

Greenit jyrätään huomenna perjantaina. 6. greenin takaosan kasvua ei enää odoteta, vaan rajulla ilmastoinnilla, hiekoituksella ja kylvöllä autetaan se alkuun. Takaosa on jonkin aikaa korjaus-alueena.

7.6.2018

Greenien ympäristössä outoja viivoja? Ne on tarkoitettu ainoastaan konekuskille merkiksi, ettei aja vahingossa sprinklerin yli ja riko sitä. Greenien ympäristölle tehdään tappi-ilmastointia. Jälki on rouheaa vielä senkin jälkeen, kun sille levitetään hiekkaturve siemen seos. Ympäristöalueet on aivan ensimmäiseksi yli kylvetty koneella. Koko aluetta ei voida laittaa korjausalueeksi, mutta siirtosäännöllä pärjää. Greenien ympäristöt ovat olleet huonossa kunnossa, mutta nyt panostetaan niihin, kun viheriöt saatiin suht nopeasti kuntoon.

Lähestymisalueille tehdään sama, kun on saatu ympäristöalueet tehtyä.

12. väylän sadetin on nyt saatu kuntoon, kun ei ole tarvista jatkuvaan sadetukseen. Sadettimen vaihto vaatiin runkolinjan tyhjennyksen.

29.5.2018

Väylille levitetään rakeinen kalkki keskiviikkona. Koneen tullessa kohti ota varo etäisyyttä parikymmentä metriä. Levitystä ei pysäytetä, näin saadaan kalkki tasaisesti. Lannoitus aloitetaan n. kello 7.00 ja alkaa etuysiltä väylältä 1.

Greeneille levitetään kalsiumlannoite torstaina.

25.5.2018

Maanantaina 28.5. aloitetaan viheriöiden hiekkakattaus. Hiekka harjataan kasvustoon. Greenit jyrätään tiistai aamuna. Viikko jatkuu greenien lannoituksina ke-to. (rakeiset)

25.5.2018

Lauantaina idätyskastelu: 8.30, 11.00, 13,00, 15.00, 17.00, 19.00, nämä siis greeneille ja klo 21.00 alkaa koko kentän sadetus yöksi.

Sunnuntaina hieman harvempi sadetus rytmi, koska näyttäisi olevan viileämpää eikä näi ollen ole haihtumista lauantaihin verrattuna.

Sadetuksen kesto greeneillä on 3-4 minuuttia greenin paikasta riippuen.

24.5.2018

Leikkuukorkeuksia: greenit 4 mm, greenien ympäristöt 32 mm, lyöntipaikat 12 mm, väylät 15 mm, karheikot 50 mm.

23.5.2018

Kastelut ovat päällä käytännössä koko ajan, ohjelmien välistä taukoa lukuunottamatta. Nyt varsinkin kun huomenna aletaan kylvää greenejä, niin ohjelma pyörii siten, että n. 2 tunnin välein greeneillä käy kastelu. Aika on n. 4 minuuttia ja ohjelma menee vastapäivään. Se tarkoittaa, että ko. kastelu on päällä päivisin AINA, oli kisa tai ei. Itäneen siemenen kuivuttua voidaan sille kylvölle heittää hyvästit. Idätyskastelu loppuu kun on sadekeli tai taimenissa on kunnolliset juuret, jotta tiheyttä voidaan harventaa.

Torstaina 24.5. aloitetaan siis greenien kylvö(n. 2 pv) Kylvökone jyrää pinnan tasaiseksi ja erillistä jyräystä ei tehdä. Hiekkakattaus jätetään viikonlopun yli maanataiksi tai tiistaiksi. Sen jälkeen myös lannoitetaan greenit rakeisella lannoitteella ja kalkitaan. Myös ruiskutetaan kuumuuden aiheuttamaan stressiin lisä-aineet ja kostutusaineet.

12.4.2018

Takaysin hanki käveleyllä kaivelin kaikki takaysin greeneiltä lumia. Tässä tulos: Pg lunta 65 cm, ei routaa, ei jäätä.

15. n. puoli senttiä jäätä, vain pinta routaa puukko uppoaa hyvin. Lunta 55 cm.

14. lunta 60 cm, muuten sama kuin 15

13. lunta 45 cm, muuten sama kuin edelliset

12. lunta 70 cm, muuten sama kuin edelliset

17. lunta 50 cm, muuten sama kuin edelliset

11. lunta 60 cm, muuten sama kuin edelliset

10. lunta 60 cm, muuten sama kuin edelliset

18. lunta 35 cm, hiukan enemmän pinta routaa, mutta puukko kuitenkin uppoaa.

16. lunta 75 cm, muuten sama kuin edelliset

Kaikille yhteistä on, että jääpoltteen aiheuttamaa kitkerää hajua ei ole. Se on erittäin hyvä asia, kun ei varsinkaan auraamaan pääse liiallisen lumen takia.

Pilkon rangelle on ajettu tumma lannoite ja Kontioniemen rangelle on ajettu uria, jotta aurinko pääsisi paremmin sulattelemaan. Lunta on Kontioniemessä huomattavasti enemmän kuin Pilkossa.

5.4.2018

Lunta on keskimäärin 95 senttiä. Hieman jäätä pohjalla, mutta ei mätää hajua. Näin myös ainakin pinta routaa on olemassa. Lunta ei voi vielä ainakaan poistaa, koska sitä on niin paljon. Eikä vielä ole edes syytä lähteä aurailemaan, koska johonkin ne lumet on lingottava ja sitten greenien ympäristö alueet ovat pitkälle kevääseen lunta täynnä. Nyt loppuviikosta, jos vesisadetta tulee ja kuinka paljon, niin ehkä hangen pinta laskee jonkin verran. Joka tapauksessa ollaan pariviikkoa myöhässä ja jos ei tule kunnollista lämpöaaltoa ja vesisateita, niin ei saada sitä aikaa kiinni. Lupauksia en voi antaa mihinkään suuntaan, se on vielä liian aikaista. Heti kun kelit lämpenee riittävästi ja näyttää siltä, että lämpö jatkuu, niin lumen huvetessa voidaan greenejä aurata ja harsottaa. Lunta on tietysti myös harjoitusalueilla yhtä paljon ja sama koskee myös niitä. Toivotaan erittäin lämmintä ja kosteaa kevättä. Muuhun en tällä hetkellä pysty. Juuri nyt on 1 aste lämpimän puolella ja aamulla satoi vettä, myös perjantaiksi on luvattu vesisateita ja muuten lämmintä loppuviikoksi.

12.3.2018

Uusia kuvia ei ole, mutta tuohon yllä olevaan voi kuvitella 1-2 millin paksuisen jään. Jää on niin ohutta, että osa nurmesta yltää sen läpi. Otetuissa näytteissä ei ole jääpoltteesta johtuvaa mädäntyneen hajua. Lunta on 50 - 70 cm, vähiten greenillä 18 ja eniten greenillä 10 nyt kaivetuista.

Lauantaiksi (17.3.) on ladut jo valmiit ja niillä voi tietysti jo käydä hiihtämässä.

30.1.2018

Yllä oleva kuva kuvaa vielä hyvinkin greenejä tällä hetkellä. Jonkin verran on kuitenkin muutoksia esim. 18. ja 3. viheriöillä on hitunen kosteutta greenin pinnassa, mutta ei ole mätää hajua lainkaan. Mädän haju on merkki jääpoltteesta, mutta sitä ei nyt ole. Normaalin talven ollessa kyseessä, niin maaliskuussa ja sen jälkeen alkaa lumen paksuus jo oheta. Nyt lunta on 50 - 60 cm. Hyvältä näyttää. Viheriöt pg, 15, 14, 12, 17, 11, 10, 18, 16, 2, 3, 5 käyty katsomassa.

11.1.2018

Tällaista, kuva on kakkosen viheriön etu alalta. Vihreäksi jäänyt heinä on edelleen vihreää, muutamat ruskeat laikut ovat niitä, jotka jo syksylläkin olivat ruskeita. Lumi on pinnasta kovaa, kestää hyvin lumikengillä kävelyn. Muutamia pieniä kerroksia on pehmempää ja pohjalla pintaa vasten on tiivis lumi. Se menee muovisella lumilapiolla helposti rikki, eli heinä pääsee hengittämään sen läpi. Ei siis jääpoltteen vaaraa. Pinnan tuoksu normaali, ei mätää hajua. Lunta on 20 -35 cm. Kaikkiaan kävin 16, 18, 9, 2 ja 3 viheriöt, kaikissa sama tilanne. Lunta vähiten 18 viheriöllä(20 cm) ja eniten 16 ja 2 viheriöillä (35 cm). Tarkkailu jatkuu, uusi katsaus helmikuun alku puolella.

15.12.2017

Tervehdys vielä kaikille tämän vuoden puolella. Kävin tallustelemassa ja kaivelemassa lunta viheriöiltä ja totesin asioiden olevan mallillaan. Vielä ainakin toistaiseksi. Lunta on n. 15-20 cm ja siinä on kerroksia, joka on hyvä asia. Vesi ei niin helposti enää pääse viheriön pintaan, joka on nyt kuiva ja hyvin vihreä. Päivittelen tietoja viheriöiden talvehtimisesta sitten ensi vuoden puolella. Nyt kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua, sekä aina paremmalta vaikuttavaa uutta vuotta 2018.

13.11.2017

Lunta tai räntää tulee ja nurmella on jo lumihärmää. Olisi kuitenkin toivottavaa, että lumi tulisi vasta pakkasten jälkeen. Muuten joutuu hyyhmää auraamaan, toivottavasti ei, sillä samalla tuhotaan myös torjunta-aineen vaikutusta osittain. Torjunnoista myös toinen osa on ruiskutettu. Ruiskutus onnistui hyvin 7.11. tiistaina, jolloin oli hieno kuulas syyspäivä ja myös seuraava päivä oli kuiva. Ennen ruiskutusta tietysti lehdet puhallettu pois greeneiltä. Nyt on jo sitten aika kaluston huoltoon. Hyvää syksyn jatkoa ja talven odotusta.

25.10.2017

Pilkonkin kenttä on kiinni. Sieltä toimintoina on enää koneiden kuljetus Kontioniemeen ja rangen sulkeminen viimeistään perjantaina. Sama koskee myös Kontioniemen rangea.

24.10.2017

Talvi sitten tuli. Kausi alkoi ja päättyi lähes samalla tavalla, eli kesäviheriöille. Keväällä oli alussa 6,7,ja 8 talviviheriöillä lumen takia. Nyt kuitenkin on pelit tältä vuodelta kentillä pelattu. Tällä viikolla laitan myös ranget kiinni ja automaatit talviteloille(elektroniikka sisälle). Kalustot pois kentiltä ja Pilkosta vielä koneet Kontioniemeen ja vedet pois päältä sekä putket tyhjiksi pirtistä.

Eilen myöhemmin iltapäivästä sain kuin sainkin ensimmäisen osan lumihometorjunnasta tehtyä. (Medallion TL) Sen verran iltapäivällä suli viheriöiden pinnat, että vaaratta sai ne puhaltaa puhtaiksi ja ruiskuttaa aineen.

Päivittelen tätä sivua pitkin talvea kun kerrottavaa kentiltä on.

Kiitokset kuluneesta kaudesta ja parempaa kautta odotellen.

Terveisin Aki M

12.10.2017

Pitkästä aikaa ehdin kahvin lomassa päivittää palstaa. Ensimmäinen syksyn kasvinsuojelu levitys tehtiin 5.10. torstaina. Lisäksi ravinteita annettu ruiskuttamalla (kalsium) eilen keskiviikona 11.10. Perjantaina 12.10. vielä viimeinen pieni typpimäärä ja hivenaineet greeneille. Tällä pyritään pitämään hengissä nyt hyvin vihreänä oleva, taudilta säilynyt heinä. Ravintovarastoa pitää olla pitkän talven varalle ja nyt sitä alkaa olla. Liika lannoitus pilaa taas kasvin talveentumisen, eli kasvi ei ehdi valmistua talveen. Lumihomeen torjuntaan ruiskutuksia kuitenkin tehdään ensi viikolla molemmille kentille. Kontioniemen viheriöille sitten viikolla 43 ruiskutetaan Medallion TL suojaksi lumihometta vastaan. Toinen saman aineen levitys sitten n. kolmen viikon kuluttua. Sitten toivotaan kuivempaa syksyä, lunta ei välttämättä tarvitse tulla, mutta kylmempää kyllä. No, luntakin voisi tulla tosin pysyvästi sitten kevääseen asti. Tällä tarkoitan huhtikuun loppua, en toukokuun.

Tässä hieman taustaa sille miksi ei aina ehditä puhdistaa kenttää, edes väyliä lehdistä. Greenejä on pidetään puhtaana lehdistä pelaamisen, mutta myös mahdollisten homeitiöiden ja myös ruiskutuksien takia. Lehtien päälle tehty ruiskutus on teholtaan kyseenalainen.

Lisäksi hoidossa on myös Pilkossa niin ikään, kuten edellä mainitut ruiskutukset, mutta vielä myös pallot kerättävä automaattiin silloin tällöin. Pilkko pidetään auki kuitenkin pidempään kuin Kontioniemi. Täältähän(Kontioniemi) on jo jonkin verran kerätty kalustoa pois. Syynä tähän on se, että vielä tämän viikon(vko41) on töissä osa-aikainen(pokali). Osa kalusteista on muutenkin painavia yksin kuljetella ja nostella. Muuten kenttä on normaalisti auki niin kauan kuin on klubimmekin.

3.10.2017

Tälle päivälle aiottu kasvinsuojelu-aineen levitys peruuntui kovan tuulen takia.

2.10.2017

Tiistaina 3.10. ruiskutetaan kasvinsuojeluaine lumihomeen takia. Kierroksen jälkeen pese kätesi kunnolla ja puhdista käyttämäsi välineet. Ruiskutus tehdään vain greeneille.

21.9.2017

Greeneiltä puhalletaan lehdet ja muut roskat. Puhalluksia tehdään myös muilla alueilla. Perjantaina greenit leikataan ja jyrätään. Muilla alueilla oli tänään torstaina viimeiset leikkuut. Syksyn tuulet puhaltelee, lämpöä on aamusta 08:15 alle kuusi astetta.

12.9.2017

Keskiviikkona tehdään greenille hiekoitus ja viilto-ilmastus.

11.9.2017

Perjantaina levitetty lannoite sisälsi paljon rautaa, josta syystä jäi jalan jäljet tummina heinän pintaan. Lähtevät muutaman leikkuun jälkeen pois. Sää tiedoitus petti jälleen kerran ja levityksen jälkeen ei saatukaan sadetta, kuten oli luvassa. Sadettamaankaan ei tietysti ruvettu, koska vettä on kasvukerroksessa ihan tarpeeksi, jopa liikaa. Maanantaina levitetään greeneille vielä kalsium nestemmäisenä. Tiistaina leikataan ainakin viheriöt ja foregreenit. Muutkin alueet jos ei ole liian märkää. Karheikoille varmaankin päästään tiistaina. Kylvö vaatisi hiekka katteen ja sitä pyritään levittämään keskiviikkona. Loppuviikosta asennetaan jälleen ruisku traktorin perään, sillä perjantaina on ruiskun testaus.

6.9.2017

Tänään alkoi lyöntialustan puolikkaan teko. Työ valmistunee ensi viikon alkupuolella. Samaan tapaan kuin viime syksynä, uusitaan kasvukerros ja tasataan. Ensi kylvö tehdään vielä tänä syksynä. Tämän operaation jälkeen aloitetaan greenien ympäristö alueiden ja lähestymisalueiden hiekoitus ja holkitus. Kylvö vielä harkinnassa, tehdäänkö nyt syksyllä vai sitten keväällä.

5.9.2017

Huomenna 6.9. aloitetaan viheriöiden kylvötyöt. Kylvöjä tehdään kaksi, ensimmäinen kierros keskiviikkona ja toinen perjantaina. Erikseen ei greenejä jyrätä, koska kylvökoneessa on painavampi jyrä. Hiekkakattaus tehdään kylvöjen perään, näillä näkymin seuraavalla viikolla.

21.8.2017

Väylät lannoitetaan keskiviikkona. Bunkkerien reunojen siistimistä tehdään kun leikkuilta ehditään. Viheriöt on tänään lannoitettu ja huomenna tiistaina ne leikataan ja jyrätään.

14.8.2017

Parkkipaikalla aloitetaan viivojen maalaus. Ennen sitä pestään alueet painepesurilla, jotta maali tarttuu asfaltin pintaan. Alueelle tehdään vinopysäköinti pysäköinnin helpottamiseksi ja ruudun leveydeksi tulee 3 m. Työ tehdään lohkoittain ja osa parkkipaikoista suljetaan aamulla työn tekemisen ajaksi.

9.8.2017

Hieman aloitus vaikeuksia ilmastuksessa, tänään tehdään minkä ennättää. Tappi-ilmastus näin ollen jatkuu torstaina, jolloin se saadaan loppuun tehdyksi.

4.8.2017

Viikolla 32 aloitetaan tiistaina greenien pystyleikkuu. Leikkuun jälkeen tehdään hiekoitus. Keskiviikkona tehdään tappi-ilmastus ja jyräys, tarvittaessa kahdesti. Nämä toimet siksi, koska alkaa olla liian paljon kuitua. Liiallinen kuitu tekee pinnan epätasaiseksi ja hitaaksi. Kuvainollisesti liika kuitu on kuin liian pieneen tilaan ahdettu matto, hieman ruttuja. Koko ajan kenttä on pelattavissa, mutta työn alla olevat greenit ovat suljettu, eli lippu on talviviheriöllä.

31.7.2017

Tällä viikolla nestemmäiset lannoitteet ja kasvunsääde. (ti-ke) Seuraavalla viikolla tehdään greenien hiekoitus ja tappi-ilmastointi heti alkuviikosta. Greenit jyrätään ilmastoinnin jälkeen.

17.7.2017

Tiistaina ruiskutetaan greenien ympäristö alueille kasvunsääde Primo Maxx. Tiistaina myös viilto-ilmastetaan teepaikat ja lannoitetaan keskiviikkona viimeistään. Tällä viikolla jatkuu myös siimaukset. Tiistaina aloitetaan väylältä 13 ja jatketaan välän 12 haavikon reunat vasemmalta puolelta. Jätteet kuljetetaan pois.

Rangella on katokseen tuotu laatikoita, joissa on lyöntijälkien paikkaukseen tarvittavaa multasiemenseosta. Jos narujen luona oleva astia on tyhjä, niin niistä voi täyttää astian. Viikolla pyritään kuitenkin pitämään astiat täynnä.

12.7.2017

Torstaina 13.7. greenit viilto-ilmastetaan ja lannoitetaan nestelannoitteella, johon lisätään kasvunsääde Primo Maxx. Perjantai aamuna viheriöt jyrätään.

3.7.2017

Greenit jyrätty aluetourin kisaan. Huomenna keskiviikkona greenit viilto-ilmastetaan ja lannoitetaan nestelannoitteella. Lannoitteen päälle 5 min. kastelu, jollei vettä tule taivaalta. Greenien ympäristölle ruiskutetaan myös Qualibra, kostutusaine. Ympäristöille kylvetään lisäksi torstaina kalkki.

30.6.2017

Uusittu osa rangen lyöntialustasta otettiin käyttöön tänään. Narujen välissä on lyöntipaikoilta tutut lyöntijäljen paikkausastiat. Käytä niitä, kiitos.

29.6.2017

Ympäristöjen ja lähestymisalueiden hiekoitus torstaina. Perjantaina jyrätään greenit lauantaita varten ja seuraavan kerran jyräys tiistai aamuna senoreiden aluetouriin. Grillin edustan muurikiven asennus ensi viikkoon. Siimauksia jatketaan. Keskiviikosta alkaen viilto-ilmastusta greenien ympäristöille ja lähestymisalueille. Silloin myös niille kalkitus ja lannoitus.

28.6.2017

Nyt on greenit ja niiden ympäristöt ja lähestymisalueet kylvetty. Huomenna alkaa greenien ympäristöjen ja lähestymisalueiden hiekoitus ja ilmastointi. Lisäksi kylvetään lisä kalkki ja typpipitoinen lannoite. Tosin lannoitus saattaa jäädä ensi viikkoon alkupuolelle. Tämän työstön jälkeen laitetaan kulunohjaukset, eli narut.

27.6.2017

Klubin mäellä tapahtuu. Grillin parkkipaikan puoleinen penkka perataan nurmikkoalueeksi. Lisäksi penkkaa porrastetaan muurikivellä, jonka viereen tulee istutuksia. Muurista tulee soratien puoleiselta osalta kaksiportainen. Eli taaimman muurin eteen tulee myös istutusalue.

Ensiviikolla olisi luvassa urakoitsija tekemään uudet isommat parkkiruudut ja peittämään vanhat viivat. Uuden paikan leveydeksi tulee 3 metriä. Lisäksi palautetaan parkkipaikalle invapaikka.

19.6.2017

Maanantaina leikkaamattomat viheriöt johtuu siitä, että tiistaina tehdään viiltoilmastus. Tällä kertaa viiltoilmastus tehdään pidempään heinään, tarkoituksena saada versoja menemään maahan kiinni. Se edesauttaa viherpeitteen tihenemistä. Nyt täytyy käyttää kaikki konstit. Lisäksi viheriöille ruiskutetaan myös lannoite, jolloin aine menee paremmin juuristoon. Viheriöt tullaan leikkaamaan toistaiseksi joka päivä. Poikkeuksia voi tulla kun saadaan ruiskutettua kasvunsääde viheriöille.

19.6.2017

Uusi koululainen tullut töihin kentälle. Hänet on perehdytetty, mutta uusi on aina uusi. Hän tekee bunkkerireunojen siimausta maanantaina takaysiltä alkaen ja tiistaina jatkaa etuysille.

Viheriöitä ilmastetaan keskiviikkona tähtiterällä, eli viilto-ilmastus. Lannoitus nesteellä myös keskiviikkona.

Pikkuhiljaa olemme päässeet tekemään myös 14. greenin taustaa. Tällä viikolla tulee multa, jota levitetään ja sillä hieman vielä tasataan aluetta. Kylvöihinkin olisi hyvä päästä, mutta juhannusviikko on lyhyt.

5.6.2017

Greenien ympäristöjä ilmastetaan alkuviikosta ja ne tässä vaiheessa ovat aika rujoja, mutta ne muuttuvat vielä tasaiseksi kun niitä päästään vielä kylvämään. Kylvökone kun jyrää kevyesti jäljet pois. Myös greenejä kylvetään vielä uudestaan tällä viikolla. Hiekoitukset kylvöjen jälkeen.

2.6.2017

Lipunpaikkojen siirto

Käytössä on lippukartat, joissa viheriö on jaettu kolmeen lohkoon, A, B, C. Karttoja (3 kpl) käytetään vuoropäivinä, joka takaa sen, että liput ovat päivittäin oikeasti eri paikoissa. Ne on laadittu siten, että on tasapuolisesti helpompia ja haastavampia reikiä. Laatijoina olivat Aki Keronen ja Toni Laakkonen. Kartan lohkoissa on greenin leikkaajan mietittävä varsinainen reiän paikka, koska kuten edellä mainittu kartta ei anna kuin lohkot johon reikä sijoitetaan. Greenejä pyritään käyttämään tasapuolisesti kulutuksen takia. Varsinkin arkisin reikä saattaa olla normaalia lähempänä ulkoreunaa. Kilpailuissa tätä sitten vältetään. Säännöthän eivät tunne metri määrää miten lähelle reunaa lipun voi laittaa, vain määritelmän, että pallon on oltava kohtuullisesti pelattavissa reiän joka puolelta. Meillä käytetään mittana lipputangon pituutta. Alku kaudesta kun kasvu on vielä hentoa, niin etsitään vain parasta paikkaa ja siitä seuraavaa sitten. Lippukartat eivät siis ole alusta alkaen käytössä. Tänä keväänä, lue talvena:) kartat otettiin käyttöön avauskisaan.

1.6.2017

Kesä ei ihan keikkuen tule, mutta greenien leikkuukorkeus tiputettiin neljään milliin. Alkukesän korkeuteen. Lippukartat ovat käytössä, olleet jo avauskisasta lähtien.

Paikkauksia tehdään sitä mukaa kun ehditään muulta työltä. Esim. ajojälkien paikkaus väylällä 14 on tehty. 12 lp:n välissä olevat ovat työn alla, myös väylillä olevia traktorin jälkiä korjataan aina jossakin välissä. Ensi viikolla tulee kentälle ensimmäiset kaksi koululaista töihin. Aletaan heidän kanssa siivoamaan väylän reunoja ja muuta sellaista.

30.5.2017

Väylien viilto-ilmastus tehdään huomenna 31.5. ennen lannoitusta. Lannoitus voidaan tehdä torstaina, jos ei keskiviikkona ehdi. Pilkosssa lannoitetaan väylän keskiviikko aamusta.

26.5.2017

Uudet 2016 tehdyt bunkkerit ovat pehmeitä, kuten viime kesänä 2015 tehdyt bunkkerit. Uusia bunkkereita yritetään tiivistää jyräämällä silloin kun ne ovat kosteita. Vähitellen hiekka asettuu ja pakkautuu tiiviimmäksi. Bunkkereiden hoito on samasta syystä uusissa bunkkereissa haastavaa.

Ensi viikolla lannoitetaan greenien ympäristöt ja edustat sekä lyöntipaikat.

Risujen ajo on parhaillaan käynnissä.

24.5.2017

Greenille levitetään rakeinen lannoite tänään leikkuun jälkeen. Lisä typellä haetaan hieman kovempaa kasvua, nyt kun on suhteellisen lämmintä.

Rempattujen bunkkereiden ympäristöt ovat tämän päivän jälkeen kylvettyjä. Tarkennuksia tehdään myöhemmin. Nyt oli tarkoitus, että saadaan alueille siemenet itämään. Ensi viikolla on tarkoitus aloittaa myös klubin edustalla poistamalla vanhan vuorimännyt juurakot. Siitä siirrytään grillin parkkipaikan puoleiselle penkalle jos aikaa on siihen käytettävissä. Siitä sitten myöhemmin.

Kasteluita jatketaan edelleen, joten sade kuuro voi iskeä kesken pelin paikallisesti. Ohjelma pyörii vastapäivään pelisuuntaan nähden.

Risukasojen ajo aloitetaan myös tänään. Varo työkonetta ja tämä kuljettajaa, vaikka hänet on ohjeistettu liikkumaan kentällä.

22.5.2017

Maanantaina vielä yksi ruiskutus lannoitteita ja sen jälkeen greeneille hiekoitus, joka jäi viime viikolta kesken. Greenien ympäristöalueita ja edustoja kylvetään runsaalla siemen määrällä, jotta saadaan uusittua kasvustoa kestävämpään lajiin kylänurmikan sijaan. Tilalle kylvetään nataa. Tällä viikolla koetetaan saada myös kaikki bunkkerit puhdistettua ja ajettua. Lisäksi aloitetaan bunkkeriremontissa peitettyjen bunkkereiden kylvöt, jotta niistä tulisi nurmibunkkereita. Lisäksi kanttien korjauksia uusissa mallia 2016 tehdyissä bunkkereissa.

Lyhyesti: Greenien hiekoitus ma-ti ja rae lannoitus (ke). Ympäristöalueiden kylvö ma-ti. Bunkkereiden puhdistus ja ajo ti-ke, Leikkuitakin aloitellaan väylille viimeistään perjantaina.

Lyhyt kasteluohjelma pyörii nyt greeneillä, jotta kylvökset eivät pääse kuivumaan ja pilaantumaan. 3-4 min/krt ja n. 2-3 tunnin välein, riippuu tietysti miten kuiva ja tuulinen sää on.

Leikkuukorkeudet: viheriöt 6 mm, lyöntipaikat 12 mm, ja väylät aloitetaan 18 mm:stä.

18.5.2017

Korjausalueet on nyt merkattu. Sinivalkoinen paalu alueella ja valkoinen maali korjausalueen ympäri. Bunkkerien puhdistus meneillään samoin greenien ympäristöjen puhallus jätteistä puhtaaksi. Greenille starttilannos nestemmäisenä.

Lisäksi muistutuksena mittapaaluista, jotka ovat kiinteitä haittoja ja niistä vapautuu rangaistuksetta. NIITÄ EI SAA NOSTAA IRTI JA SIIRTÄÄ. Mittapaaluilla tarkoitetaan väylien reunassa olevia joko keltamustia tai punamustia paaluja. Tänään laitettiin 9 kpl paaluja takaisin paikoilleen, jotka oli nostettu irti, tuskin routa niitä nostaa.

Toiseksi: Tiistaisin ja torstaisin lähdöt kymppi tiiltä. Tarkoitettu noudatettavaksi, koska kentänhoito järjestellään sen mukaan mistä aloitukset milloinkin on.

17.5.2017

Greenien kylvöt alkoivat eilen ja ne jatkuvat ainakin tämän päivän. Siitä jatketaan hiekka kattauksella. Viheriöiden ympäristö-alueiden pystyleikkuu aloitetaan tänään ja jäte pyritään harjaamaan / puhaltamaan pois mahdollisimman nopeasti.

Uusi liputus otettiin käyttöön avauksessa, eli viheriön takana oleva reikä ilmoitetaan valkoisella lipulla, keskellä oleva keltaisella ja etu alalla oleva punaisella lipulla. Pikkulippuja tai ''sählypalloja'' ei enää käytetä. Kaikissa tangoissa on vielä prismat helpottamaan etäisyyden mittaamista. Huomion arvoista on vielä, että kaikki lipputangot ovat saman mittaisia, eli ei ole ylipitkiä tankoja millään viheriöllä.

Väylät 6, 7, 8 avataan viimeistään perjantai iltapäivänä, riippumatta lumen määrästä. Sitä on vielä, mutta ehtii jonkin verran sulaa perjantaihin mennessä. Lumi on tilapäistä vettä, johon tosin voi pallo hävitä.

15.5.2017

Tänään otettu harsot pois kaikilta greeneiltä ja tehty pystyleikkuu 2x, leikkuu ja puhallettu jätettä pois. Kylvöt aloitetaan heti kun saadaan pinnat puhtaiksi. Vielä on talvinen sää, lämpöä on + 2,3 astetta, mutta loppuviikolla hieman lämpenee ja mikä tarkein näyttäisi loppuvan nuo riivanneet yöpakkaset. Viheriöt aukaistaan tiistaina 16.5. n. kello 14.00, vielä ei tiedä ehtiikö etuysillä väylien 7 ja 8 lumet sulaa. Katsellaan ja toivotaan parasta, että koko kenttä saataisiin auki.

8.5.2017

Väylien pystyleikkuu ja harjaus aloitettiin tänään maanantaina. Kaikille väylille ei vielä pääse, mutta jo suurimmalle osalle. Lisäksi aloitetaan myös lyöntipaikkojen pystyleikkuu. Torstaina otetaan harsoja greeniltä pois ja myös ne pystyleikataan ja puhalletaan siistiksi. Aamuisin on vielä sen verran pakkasia, ettei ko. työt onnistu heti aamusta, mutta jatketaan päivää tarvittaessa iltapäivästä. Osa kaluststa on jo ajettu kentälle valmiiksi odottamaan pelikautta.

25.4.2017

Yläkuvassa range ja alakuvassa näkymää 4. väylälle päin. (1 pari pelaamassa). Vielä on lunta paljon myös Pilkossa ja rangelta on näillä näkymin vielä mahdoton kerätä palloja. On liian märkää, upottaa jalkamiestäkin. Lisäksi on luvassa 1,5 päivän sateita, mikä on muuten todella hyvä asia lumen sulamisen kannalta. Ensi viikko on luvassa tännekin terminen kevät ja hyvinkin korkeita lämpötiloja auringon paisteen kera. Vietettäisiinkö vielä vappu rauhassa ja katsellaan seuraavaa viikkoa, ehkäpä jo päästäisiin viikonloppuna par3 kentälle.

18.4.2017

Kontioniemessä väylille Greencare 12 plus, tumma lannoite, joka kastuessaan turpoaa. Jatketaan vielä kalkin levittämistä väylille, lyöntipaikoille ja greeneille.

4.4.2017

Pilkon alueet on nyt hiekoitettu ja kentän puolta myös kalkittu. 4.4. alkaen jatketaan Kontioniemen kentällä.

4.4.2017 hiekoitus loppuun

3.4.2017

Hiekoitusta Pilkon rangella, jatkuu huomenna. Lunta on vielä 40-50 cm. Perjantaina 31.3. kalkittu ja hiekoitettu par3 kenttää.

14.3.2017

Muutamia viheriöitä käyty tutkimassa ja elävää nurmea löytyi kaikilta käydyiltä viheriöiltä(16, 18, 9, 2, 3, 5.) 18. viheriöllä pieni kerros jäätä, joka on huokoista ja nurmesta sen alta ei tule pahaa hajua. Sen puolesta asia on vielä kunnossa, seurataan kuitenkin tilannetta. Lunta on 18. viheriöllä 30 cm kun muilla on 45-60 cm. Jäätä ei muilla viheriöillä ole, vain kosteaa lunta. Tilanne on kohtuullisen hyvä.

13.3.2017

Huomenna tiistaina tulee kunnalta latukone kentälle. Tehdään latu joka kiertää takaysiä. Lähtö 18. greenin kupeelta alas 18. lyöntipaikkojen ohi kohti 12. lyöntipaikkaa, josta se lähtee tietä myöten ja 12. väylän vasenta reunaa kohti 13. väylän alkua. Reitti kulkee 13. väylän vasenta reunaa ja kääntyy 14. lyöntipaikalle päin tietä pitkin. Latu jatkuu 14. väylän oikeata puolta ja tulee 15. lyöntipaikan viereen josta se jatkuu 16. lyöntipaikan ohi väylän vasempaan reunaan, josta oikean reunan kautta 17. punaisen tiiauspaikan editse takaisin 18. väylän yli greenin kupeeseen. 9. väylälle pulkkamäki ja lasten latu n. 250 m 1. väylän alkua ja kakkosen loppua kiertäen 1. lyöntipaikan ja 2. greenin välistä 3. lp:n viereen. Pidempi latu on mitaltaan n. 2,2 km. Toinen ajo perjantaina.

3.2.2017

Lumikenkäilyä on tehty kahtena päivänä, ensin keskiviikkona etuysi ja nyt perjantaina takaysi. Greeneillä käynti on tietysti kysymyksessä. Lumitilanne on lähes kaikilla viheriöillä sama, eli n. 40 cm ja jäätä ei ole lainkaan, lukuunottamatta viheriön 18 pintaa. Siinäkään ei ole kuin nimeksi jäätä, eikä haise sen kummoisemmalle kuin muutkaan. Lumikohva on myös yhteistä kaikille, tosin eripaksuisena 1-4 cm. Viheriöiden pinnat on '' kuivat'' niinkuin voi olla kun hieman kostea kohva on päällä. Kaivetuilla alueilla on vihreää heinää n. 2/3 alasta, mikä on hyvin tähän aikaan vuodesta. Kohti kevättä ja uutta pelikautta ollaan menossa hyvää vauhtia, mutta vielä kannattaa käyttää hallin palveluita. Katsellaan sitten noin kuukauden päästä uudelleen.

18.1.2017

Nyt on myös hyvä tutustustua ensi kauden kentänhoitoon. Kevättä ei vielä voi ennustaa, milloin päästään tosi toimiin hoidon osalta. Suunnitelmassa on asiat kuitenkin työjärjestyksessä aika pitkälti, poikkeuksia tietysti voi tulla. Kaikkihan riippuu siitä millainen kesäkausi on tulossa, sitähän ei tiedä. Runko on kuitenkin saman suuntainen, oli sitten pouta- tai sadekesä. Kausi aloitetaan kuitenkin tumman lannoitteen/kalkin levittämisellä hangen päälle, jolla nopeutetaan loppujen lumien sulamista. Aurataankin vähemmäksi, jos on tarvetta ja sitä pystyy tekemään. Alapuolella linkki kentänhoito- ja lannoitussuunnitelmaan kaudelle 2017.

Kentänhoitosuunnitelma 2017.xlsx 

17.1.2017

Nyt kun talvi vielä pitelee kynsissään kenttää ja muutakin, niin on hyvä aika tutustua kentänhoito toimenpiteisiin hieman tarkemmin. Kaikille ei varmasti sano mitään esim. dressaus, tai mitä ilmastoinnit ovat yms. Näihin löytyy vastaus kentänhoitajien kattojärjestön FGA:n sivuilta (Finnish Greenkeepers Association)Osoite on www.fga.fi/kentanhoito. On hyvä ymmärtää mitä tehdään ja miksi. Kiireessä tehty tiedote tulevista töistä ei ehkä avaudu kunnolla, mutta sivustolta saa hyvän kuvan mitä nuo työt pitävät sisällään. Käyhän tutustumassa.

 

10.1.2017

Hyvää Uutta vuotta 2017. Kävin kaivelemassa viheriöitä lumen alta, kuten ennen joulua lupasinkin. Lunta on nyt 30-45 cm. Lumi on läpeensä kosteaa ja yksi ohut jääkerros välissä. Viheriöiden pinnat ovat hieman kosteat ja n. sentin paksuisen tiiviimmän lumikerroksen alla. Yleisväri on vielä vihreää, joskin on jonkin verran tummunut, mutta ei pahaa hajua. Lumihomeesta on vaikea sanoa, mutta eihän se ole pettänyt koskaan ennenkään. Laajuuden näkee vasta keväällä. Vielä näyttäisi olevan kohtalaisen hyvin pullat uunissa, jäätä ei laisinkaan. Onneksi kovan pakkasen jakso ei ollut kovin pitkä ja lauantaina tullut lisä lumi suojaa jatkossa kylmiltä. Vain kosteus huolettaa.

15.12.2016

Muutamat viheriöt käyty kaivelemassa lunta. Viheriön pinnassa on n. 1 cm tiiviimpää lunta, mutta se on kuivaa ja lähtee aika vaivattomasti lapiolla pois. Greenin heinä on terveen näköistä ja kuivaa. Lunta on 25-30 cm, eikä ole kerroksia. Näin ollen tilanne on hyvä. Varsinkin kun ennakotorjuntaa lumihomeelle ei ehditty syyskuun loppua lukuun ottamatta ruiskuttaa lainkaan. Nythän ei ollut käytössä viime vuoden uutuus tuote Medallion, mutta ensi syksynä on. Tukes antoi poikkeusluvan käyttää ainetta myös pohjavesialueella, mutta vain viheriöillä ja lyöntipaikoilla. Toisaalta emme olisi päässeet sitäkään ruiskuttamaan. Lumihan oli suhteellisen pitkään lokauun lopusta marraskuun puolen välin yli, jolloin tulivat vesisateet. Vesisateet loppui vasta marraskuun lopulla ja pakastui välittömäsi sekä satoi lumen. Ei ollut oikein sopivaa rakoa missä olisi voinut ruiskuttaa. Seuraan tilannetta sitten tammikuussa seuraavan kerran.

Hyvää Joulua ja Oikein hyvää Uutta vuotta 2017 kaikille golffareille tasapuolisesti, nuorimmasta juniorista vanhimpaan senioriin.

 

16.11.2016

Bunkkeriremontit loppuvat tällä viikolla, enää muutaman viimeistely ja sitten ne ovat valmiita. Alkujaan oli 53 bunkkeria ja nyt remonttien jälkeen 36 kpl hiekkaesteitä.

Syksynä 2016 valmistui 1. väyläbunkkeri, 4. väyläbunkkeri ja yksi greenibunkkeri, joka pienentyi hieman. Pitkä bunkkeri 4. viheriön oikealla puolella tehtiin nurmipainanteeksi. 6. väylälle on tehty uusi väyläbunkkeri n. 240 metriä keltaiselta lyöntipaikalta oikealle puolelle väylää. Greenibunkkeri 6. viheriön vieressä lievää muotoilua ja hiekan vaihto, myös 7. viheriön bunkkeri hieman muotoiltu loivemmaksi hiekan vaihdon yhteydessä. 8. väyläbunkkeri on nyt hieman lyhyempi, mutta hieman levitetty ja takareunaa nostettu siten, että se näkyy lyöntipaikalle. Vanha ja iso greenibunkkeri on tehty ruoholle ja uusi on vasemmalla puolella ja näkyy hyvin kakkoslyönnille. Väylällä 9 näkyy muutos parhaiten. Siinä yhdistettiin olleet kaksi bunkkeria ja samalla loivenettu, sekä muotoiltu siten ettei valuma vedet pääse bunkkeriin. Ei muistuta ollenkaan olleita vanhoja bunkkereita, jotka olivat hyvinkin jyrkkiä. 17-18 välissä olleet suuret väyläbunkkerit ovat nyt nurmibunkkereita. Uusi väyläbunkkeri tuli 17. väylälle viimeisen ja keskimmäisen väliin hieman enemmän väylälle päin. 17. greenibunkkeri katkaistu väylältä päin ja muuten uusi muotoilu loivevtaa entistä muotoa. 18. viheriöbunkkeri on tuotu enemmän peliin mukaan siirtämällä se greenin etupuolella. Bunkkeri myös katkaistiin ja oikealle jäänyt osa tulee nurmelle. Harjoitusalueen bunkkerit muotoiltu uudelleen. Vanha iso bunkkeri pienenettiin ylipuolella ja jätettiin hieman syvemmäksi, viereen tehtiin nurmibunkkeri. Toinen bunkkeri jätettin loivaksi, kuten se oli ennenkin, muuten siihen on tehty uutta muotoilua.

20.10.2016

Ensi viikona alussa laitetaan liput talvigreeneille. Niitä on tänä syksynä leikattu useampaan  kertaan kuin aiempana syksynä. Bagikärryjä jää toistaiseksi käyttöön. Bunkkeriremontti jatkuu ensi viikolla.

14.10.2016

Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?"

Yksiselitteinen vastaus: "heinä kuolee".

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille.  Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää. Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden
kenttäkonsultti
Suomen Golfliitto

13.10.2016

Bunkkeriremontit jatkuvat viikonlopun ajan, mutta seuraava viikko (42) on siitä taukoa. Urakoitsija on muualla. Viikolla 43 jatketaan remonttia kahdella koneella.

11.10.2016

Remontit jatkuu bunkkereissa. Kalustosta kerätään osa pois. Viheriöillä on väri hieman tumman oloista. Se johtuu raudasta joka levitettiin viime viikolla. Ennusteista huolimatta ei ole tullut vesi sadetta, joka olisi hieman painanut ainetta maahan. Kastelujärjestelmähän on tyhjennetty. Nurmi voi kuitenkin väristä huolimatta hyvin. Leikkuita ei enää tehdä, kuin talvigreenille. Lehtiä puhalletaan tarpeen mukaan pelialueilta pois.

4.10.2016

Raelannoitus tehty ja hiekoitus aloitettu. Hiekoitus jatkuu tiistailta keskiviikkoon. Hiekoituksen jälkeen aloitetaan tappi-ilmastus torstaina.

3.10.2016

Nyt on myös se aika, jolloin saattaa aamulla olla pakkasta ja silloin ei pääse pelaamaan. Ilmoitan ajankohtaista palstalla siitä. Jos ilmoitusta ei ole, niin kenttä on normaalisti auki.

3.10.2016

Kastelujärjestelmän tyhjennys alkoi ja kestää 2 päivää, keskiviikkona sama Pilkossa.

Tällä viikolla greeneille hiekoitus ja raelannoitus ti-ke ja tappi-ilmastus ke-to. Pilkossa pyritään tekemään ilmastus to-pe.

Ensi viikon aikana vielä viimeinen lannoite ruiskutus greeneille.

29.9.2016

Maanantaina 3.10. alkaa Kontioniemessä kasteluputkien tyhjennys ja jatkuu keskiviikkona Pilkon kentällä. Tyhjennyksessä tulee kovaa ääntä sadettimien lähellä ja vettä saattaa tulla paineella sadettimesta. Tyhjennysohjelma on automaattinen, joten pelaajan täytyy olla varovainen varsinkin väyläsadettimien läheisyydessä.

29.9.2016

Bunkkeriremontit alkoi 27.9. 18. greenin bunkkerista. Työ jatkuu takaysiltä 9. viheriön bunkkereihin sitten ajallaan. Takaysillä 18 ja 17 viheriöbunkkerit, sekä 17-18 väyläbunkkerit. Työn kulku edellisessä tekstissä.

27.9.2016

Muistio kenttäkäynnistä 26.9.2016 kello 15.00 alkaen

Mukana: Väinö H Broman, Mika Kupiainen, Mikko Sorsa, Heikki Rosenius, Marko Kämäräinen, Urakoitsija Petri Vainio ja golfkenttäarkkitehti Lassi-Pekka Tilander.

Aluksi kokoonnuttiin klubilla ja käytiin pääpiirteittäin mitä on aikomus tehdä bunkkeriremonttien suhteen. Tavoitteena on tehdä loput viime syksynä alkaneesta remontista. Remonttia odottaa 17 bunkkeria.

Kierros aloitettiin greenin 18 bunkkerista. Vanha ja iso bunkkeri katkaistaan ja uutta bunkkeria tehdään hieman greenin eteen vasemmalle päin. Täytettävä osa jää nurmipainanteeksi johon tulee pintavesikaivo.

Väylien 17- 18 välissä olevat väyläbunkkerit tehdään nurmibunkkereiksi, koska ne eivät oikein toimi kummallekaan väylälle ja 18. pelattaessa ylimmäisen edessä on lisäksi istutuspuita viheriölle päin. 17. väylän puolelle tehdään uusi väyläbunkkeri nykyisten alimmaisen ja keskimmäisen väliin väylälle päin sijoitettuna, siten että se näkyy lyöntipaikoille.

17. greenibunkkeri muotoillaan lievästi uudelleen. Hieman loivuutta ja hieman lyhenee väylän puolelta.

9. viheriön bunkkerit yhdistetään puolenvälin tienoilta ja molemmista alaosat lyhennetään nurmelle. bunkkerin pohjaa nostetaan, jotta saadaan loivuutta.

Lisäksi kävimme ’’ suunnittelemassa’’ väylien 8 ja 4. bunkkerit.  8. väyläbunkkeri lyhenee ja tehdään näkyväksi lyöntipaikoille. Iso greenibunkkeri nurmibunkkeriksi ja tilalle vasemmalle eteen uusi greeni bunkkeri. 4. iso bunkkeri nurmelle ja pienempi pienennetään edelleen siten, että väylän puoleinen osa jää. Se muotoillaan uudelleen. Mahdollisesti myös 4. viheriön vasemmalle puolelle tehtäisiin uusi bunkkeri. Tarkemmat suunnitelmat tehdään näistä vielä kun työ edistyy niille paikoille ja arkkitehti tulee uudelleen paikalle. 6. ja 7. bunkkereissa tehdään hiekkojen vaihdot.

Tässä oli lyhyesti kenttäkäynnin antia bunkkeriremontin osalta.

 

23.9.2016

Maanantaina tulee bunkkeriurakoitsija ja kenttäarkkitehti kentälle. Suunnitellaan korjattavat bunkkerit. Kenttätoimikunta kokoontuu myös palaveriin, jossa tuodaan näkemyksiä remonttiin. Varsinainen työ alkanee tiistaina.

21.9.2016

Lyöntialustan korjaus aloitetaan huomenna torstaina. Korjauksen alle otetaan puolet lyöntialustan nurmialueesta ja toinen puoli seuraavana syksynä. Kasvukerros otetaan kaivinkoneella pois(urakoitsija) ja tilalle uusi kasvukerros kunnollisesta turvehiekasta. Samalla lyöntialustan koko kasvaa. Työn aikana ei katoksesta saa lyödä.

Kolmosen greenin edustaa korjataan siirtonurmella. 6. viheriö on nyt muotoiltu hieman uudestaan ja kylvetty takaosastaan. Loppu tasaus tehdään keväällä hiekkakatteella ja jyräämällä, kun nurmi on kasvussa.

Aiemmin syksyllä tehty kylvö on jo osittain itämässä. Ei vielä välttämättä näy pinnalle, mutta viillossa itäneitä siemeniä näkyy hyvin. Siksikin annetaan aika ajoin pientä kastelua sadettimista jos ei muuten taivaalta tule vettä.

19.9.2016

Väylän 6. viheriön takaosan korjaus aloitetaan tänään. Pinta leikataan pois ja muotoillaan hieman loivemmaksi takaosassa olevaa kumpua. Pinta tehdään kylvöllä. Takaosa jää tietysti korjausalueeksi, mutta muuten muu osa viheriötä on käytössä.

15.9.2016

Aikataulu muutos bunkkeriremonttiin. Remontit aloitetaan seuraavan viikon maanantaina, eli 26.9. Paikalle tulee myös kenttäarkkitehti L-P Tilander. Suunnitellaan jokainen bunkkeri paikalla käyden ja ääriviivat piirtäen.

7.9.2016

Bunkkeriremontit aloitetaan näillä näkymin 19.9. jolloin urakoitsija aloittaa niiden tekemisen. Tarkoitus on vielä katsastaa ne urakoitsijan ja kenttäarkkitehdin kanssa, mitä ja miten mikäkin bunkkeri tehdään. Tekemisen aikataulu muuten selviää myöhemmin.

Pitkin syksyä raivaillaan savotan jälkiä ja raivataan vesakoita. Uusiksi leikku alueiksi ollaan tekemässä 16. lp:n viereistä pientä metsäpohja-aluetta ja 14. viheriön taustaa.

5.9.2016

Viikko alkaa greenien kylvöillä loppuun ja heti perään hiekkakattaus. Greenien ympäristöjen ja lähestymisalueiden sekä lyöntipaikkojen ja greenien lannoitus kattauksen jälkeen.

Leikkuut harvenevat ilman viilentyessä. Tällä viikolla leikataan väylät, lähestymisalueet, ympäristöt, semit ja lyöntipaikat tiistaina ja perjantaina. Viheriöt leikataan tarpeen mukaan näillä kylmillä, joka toinen päivä kuitenkin. Leikkuu korkeus muutettu 5 milliin.

Perjantaina greenit jyrätään perjantain ja viikonlopun kisoja varten.

30.8.2016

Hieman muuttunut työjärjestys. Tiistaina greenille nestelannoitus ja keskiviikkona Primo. Greenien kylvöt aloitetaan vasta torstaina. Kylvötyön aikana kyseisellä väylällä pelataan talvikuppiin. Väylille lannoitus tiistaina.

Seuraavalle viikolle jäävät hiekkakattaukset ja greenien ympäristöjen lähestymisalueiden ja lyöntipaikkojen lannoitukset.

25.8.2016

Ensi viikon tiistaina aloitetaan kylvöt greeneille. Kylvön jälkeen tehdään ohut hiekka kattaus. Sen jälkeen aloitetaan greenien ympäristöjen ja lähestymisalueiden kylvöt.

Väylät lannoitetaan näillä näkymin tiistaina.

Tänään torstaina kävimme läpi kentän osalta hakkuita. Aukoksi tehdään väylän 15. oikealta puolelta 10-20 metrin kaistale koko väylän matkalta. Samaan tapaan ja samasta syystä kuin 5. väylän alussa oikealta puolelta. 15. lyöntipaikan takaa hakkuu jatkuu harvennuksena 14. väylän oikean puolen kuusikossa 14. lyöntipaikalle asti. 14. lyöntipaikan taukokatoksen ympäristössä olevat korkeat männyt kaadetaan, jotta katos saadaan turvallisemmaksi suojaksi ukkosen aikaan. 13. väylän oikan puoleinen siemenpuu asennossa olevalta alueelta kaadetaan isot männyt myös pois, mutta se onkin suurelta osin kunnan puolta. 9. väylän vierestä oikelta puolen tulee harvennushakkuu ja 10. punaisen tiiauspaikan kohdilta suurennetaan nykyistä aukkoa, jotta maisema näkymä kirkonkylälle päin paranisi. Työt tehdään aika pitkälti kentän osalta aamuyöstä, mutta jos kone on päiväsaikaan työssä, niin varoalue on 70 m jota tulee turvallisuuden takia noudattaa.

Hakkuut alkaa 29.8. Todennäköisesti ei vielä silloin kentän puolella. Koko Kontioniemen asutuksen ja kentän väli kuuluu metsänraivaus suunnitelmaan.

22.8.2016

Tautitorjunta viheriöille tiistaina 23.8. Aine on Comet Pro ja sen vaikuttava aine on pyraklostrobiini.

Viikolla myös siimataan bunkkerien reunoja. Kylvöt aloitetaan myös.

19.8.2016

Ensi viikko tehdään vesakon raivauksia. Viheriöitä seurataan onko tauti vielä aktiivinen. Laikut greeneillä ovat seurausta taudista, joka tappoi niiltä osin kylänurmikan. Uusiin kylvöihin päästään viikolla 35 kun viikon 34 kisarypäs on ohi. Kylvöjä tehdään kahteen kertaan ja eniten käsineille kolmeen kertaan. Kylänurmikka joka tapauksessa harvenee elokuusta alkaen kun pimenee ja yötkin alkaa olla viileämpiä. Syksykylvöillä varmistetaan uutta kautta, että olisi muutakin heinää kuin kylänurmikkaa. Yksi kylvö sessio tehdään vielä ennen pakkasia, siten ettei siemen enää itäisi kun vasta keväällä. Kylvöjä tehdään myös greenien ympäristöille ja lähestymisalueille, joissa myös on kylänurmikkaa paljon. Katsotaan päästäänkö ympäristöille vielä ensiviikon aikana.

Greenien kylvöjen jälkeen tehdään ohut hiekkakattaus.

16.8.2016

Kontioniemessä keskiviikkona ruiskutetaan viheriöille nestemmäinen lannoite ja Primo, kasvunsääde. Torstaina jyrätään Kontioniemessä viheriöt.

Torstaina Pilkon viheriöille taudin torjunta.

Kantojyrsijän jälkien korjaus ennen perjantaita.

11.8.2016

Perjantaina 12.8. tulee urakoitsija kantojen jyrsintään. Kantoja tällä kertaa jyrsitään 14. viheriön takaa, jotta siitä voidaan tehdä raffi aluetta, eli kaivetaan hieman kunttaa pois ja tilalle tasoitellaan multa ja kylvetään siemenet. Syksyn töitä.

Väylien viiltäminen etuysillä jatkuu tulevana tiistaina.

8.8.2016

Tiistain nestelannoitus muuttui rakeiseksi lannoitteeksi. Väylien viilto-ilmastus aloitetaan viheriölannoituksen jälkeen. Samalla viilletään myös viheriöiden ympärykset.

4.8.2016

Viheriöiden tapitus on nyt tehty. Greenit on jyrätty heti ilmastuksen jälkeen ja toisen kerran tänään 4.8. Tornin ympärillä 16. lyöntipaikan kupeella on viimeistely työ käynnissä.

Viikonlopun yli tiistaille asti mennään viheriöillä pelkällä leikkuulla, mutta jo tiistaina ruiskutetaan nestelannos. Greenien lannoituksen jälkeen aloitetaan väylien viiltoilmastus.

2.8.2016

Torni on nousemassa 16. lyöntipaikan vasemmalle puolelle. Greenit on tänään tiistaina lannoitettu nestemmäisellä lannoitteella.

Greenillä 9. on tehty leikkuun rajoihin hieman muutoksia. Greenin pituus väylän suunnassa lyheni n. 2 metriä ja vastaavast levitetty vasemmalle puolelle n 1/2 metriä keskimäärin. Väylän 18. leikkuulinjan muutosalue on jo hyvässä kasvussa.

Keskiviikkona 3.8. aloitetaan greenien tappi-ilmastus. Greenit jyrätään ilmastuksen jälkeen.

1.7.2016

Sadetuksien aikataulu lauantaina 2.6.

Öinen sadetus loppuu 5.25 ja aamulla greeneille 6.15 - 8.00. Seuraavat 11.00 -12.45, 15.00-16.45, 19.00 - 20.45 ja yöksi alkaa kokokentän kastelu 21.00 seraavaan aamuun 5.25 jne. Kastelun kesto 5 min. / viheriö.

1.7.2016

Helteiden aikana niin helposti menetetään kunnolliset viheriöt ja niiden toipuminen kestää kauan. Muutamilla viheriöillä on jo torjuttu kuivalaikkuja ns. kostutusaineella (Qualibra). Niinpä kastelut ovat päällä greeneillä päivisin ja koko kenttä sitten öisin. Tarvittaessa myös väyliä ja lyöntipaikkoja voidaan sadettaa päivällä, ainakin osaa niistä. Sadetukset viheriöille ovat päällä myös lauanatin kisan aikana, valitettavasti. Pyritään kuitenkin minimoimaan, ettei sadetus osuisi kuin kerran kisan aikana. Aikataulua tulee kisainfoon.

28.6.2016

Jyräykset perjantaina 1.7. , maanantaina 4.7. ja keskiviikkona 5.7. Viheriöt jyrätään näinä päivinä, jos ei ole liian märkää. Viimeistään viikolla 29 odotettavissa tappi-ilmastus, jotta liika kovuutta saadaan pois ja kasvu säilyisi.

27.6.2016

Kasvuvauhti nurmella vähän liiankin hyvä. Leikkuut tehdään kaikille alueille myös tiistaina ja tietysti myös keskiviikkona, jotta kasvua saataisiin hieman kiinni.

27.6.2016

Kontioniemen viheriöiden leikkuukorkeus tiistaista alkaen 3,5 mm, Pilkossa viheriöiden kylvö, hiekoitus ti-ke. Torstaina apilantorjuntaa Pilkossa ja Kontioniemessä perjantaina.

23.6.2016

Konehallin päädyssä pesupaikalla on nyt käytössä paineilmaa välineiden puhdistukseen. Tietenkin myös vettä, pesuvesi vain keltaisesta letkusta. Harmaassa ei välttämättä ole painetta ja lopunkin paineen vieminen viivästyttää sadetuksen alkamista. Käyttäessäsi paikkaa, ethän tuki autolla ajoväylää pesupaikalle. Koskee tietysti arkipäiviä ja viikonlopun aamuja, jolloin pitää päästä tankille ja pesupaikalle koneiden kanssa.

20.6.2016

Greenit leikataan tiistaina 21.6. 4 mm:n korkeuteen. Tiistaina ruiskutetaan myös kasvunsääde eli Primo viheriöille pl. 18 ja pg viheriöt. Nyt ensimmäistä kertaa ovat viheriöt siinä kunnossa ja tarpeeksi tiheitä, että näin voidaan tehdä.

Torstaina jyrätään greenit perjantain kisaan. Aikaisemmin on ollut hieman liian kosteaa tai pikemminkin märkää, jotta jyräystä olisi voinut tehdä. Kun pohjien tiivistyksessä käytetään monesti vettä, jotta maa- /kiviaines saadaan tarpeeksi tiiviiksi, niin meillä on päinvastoin. Ei haluta tiivistää kasvukerrosta, vaan jyrätään viheriön ollessa suhteellisen kuiva.

Katsotaan ensiviikolla onko esim. pystyleikkuun tarvetta (liian tiheä kasvusto), niin sitten pystyleikataan ja silläkin saadaan hieman nopeutta lisää. Samalla vielä lasketaan korkeutta 3,5 milliin.

Pilkossa aloitetaan kylvöt 22.6. ja perään hiekoitus, sekä Primo torstaina viimeistään.

Siimaukset ovat menossa maanantaina takaysiltä alkaen ja tiistaina etuysiltä. Näin on työntekijöillä hieman työrauhaa, ennen kuin alkaa pelaaja virta tulla kohdille. Näin saadaan siistittyä paikkoja nopeammin.

Tällä viikolla on kaikkien alueiden leikkuupäivä poikkeuksellisesti torstaina.

 

16.6.2016

Viikon 25 kentänhoito leikkuiden lisäksi. Maanantaina lannoitetaan viheriöiden ympärykset ja lähestymisalueita sekä lyöntipaikat. Raelannoite on Greencare 16 F. Lisäksi kyseiset alueet viilto-ilmastetaan, myös väyliä viilletään, koska ne lannoitetaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Ympäristöjä korjataan leikkuiden välissä ja kentän siistimistä tehdään koko ajan. Siimauksilla ja vesakonraivauksilla. Koululaisia tulee kolme, muutama ''vanha'' ja jokunen uusi koululainen.

Lisäksi jatketaan peruskylvöjä mm. 6. viheriön takaosassa, johon on myös tarkoitus laittaa runsaasti siementä vielä ja viiltää sekä hiekoittaa.