Seura

Karelia Golf Ry:n hallitus tiedottaa

Alta löydätte tiedotteita Karelia Golf Ry:n hallitukselta.

Puheenjohtajan tervehdys

14.2.2018

Juhlat on nyt juhlittu - alkaa tavanomaisempi golfvuosi. Kuten useimmat teistä tietävät, niin tänä vuonna emme tee mitään suuria investointeja kummallekaan kentälle: tarkoituksena on laittaa sekä seuran että osakeyhtiön talous vakaalle pohjalle. Siisteyteen panostetaan ja rempallaan olevat asiat korjataan. Pilkon ja Kontioniemen harjoituspaikkojen maalialueet pistetään kuntoon ja klubin yleisilmettä parannetaan. Greenien ympärillä olevia huonosti kasvavia alueita korjataan, mutta mitään täysremonttia ei ainakaan tänä vuonna noille alueille tehdä.

Toimikunnat ovat aloittaneet työnsä tarmokkaasti. Kauden suunnitelmat ovat pitkällä ja seuramme toiminta näyttää ainakin yhtä vireältä kuin aiemminkin. Erityisen mukavaa on huomata se, että Pilkon alueelle ollaan luomassa jotain uutta. Ensi kesänä siellä aletaan pelata Firma-liigaa. Nelihenkisin joukkuein ja ja reikäpeleinä. Aikaa ei mene yhtä kauan kuin Kontioniemellä ja pelaajien lähipelitaidot pääsevät korostumaan. Firma-liigasta voi tulla erittäin suosittu ja samalla Pilkon käyttöastetta voidaan nostaa mukavalla tavalla.

Jäsenistömme ei ollut kovin tietoinen kahdesta viime vuoden leikkimielisestä kilpailusta. Ensimmäinen oli klubi-bingo. Siinä oli 25 tehtävää, joista osa oli helppoja ja osa vaikeampia. Aina bingon saatuaan osallistuja voitti kolme huippu palloa (viidelle ensimmäiselle) ja jos teki kaikki 25, niin osallistui 500€ matkalahjakortin arvontaan. Pirkko Voutilainen voitti tuon hienon palkinnon viime syksynä. Bingoa pelataan jälleen ja se on osallistujille ilmaista.

Toinen oli kisa nimeltään Eclectic. Typerä nimi, mutta kisa ei ole yhtään hullumpi. Siinä pelaaja rakentaa hiljalleen yhtä huippua tuloskorttia koko kauden aikana. Tätä eclectic-korttia päivitetään joka kierroksella, jos joillekin väylille on tullut parempi lyöntitulos kuin tuloskortissa aiemmin oli. Pikkuhiljaa bogeyt muuttuvat par-tuloksiksi ja parit birdieiksi. Ehkä mukaan tulee vieläkin parempia tuloksia. Voittaja Mikko Varis pelasi viime kautena jokaiselle väylälle birdien ja itsekin kolmea lukuun ottamatta jokaiselle. Kisassa on useampi sarja, joten kokeiletteko tätä nyt ihan huumorimielessä. Kisa maksaa kaudelta 10€, mikä ei aiheuttane apeutta.

Nyt on aika aloittaa virittää keho hyvään kuntoon ennen kauden alkua. Hallille on myyty noin 150 kausikorttia. Se vastaa hieman yli 10% seuramme jäsenistä. Hyvä niin, mutta missä ovat loput 1100 jäsentämme? Tekemässä mentaaliharjoituksia saunan lauteilla sikiöasennossa tai ehkä puttaamassa olohuoneen matolla? Hiihtämässä, joogamaassa tai pelaamassa muita vähempi arvoisempia pallopelejä. Tämä peli ei saa enää jatkua. Nyt täytyy tormistautua. On riennettävä hallille ja kysyttävä golfopetusta. Siellä Toni Laakkonen ja Aki Keronen jo odottavat sinua malttamattomina, jotta he voisivat golfopettaa. Heillä on palava tahto auttaa ihmisiä poistamaan sivukierteet avauksista ja suuntaamaan lähipelimailojen lavat oikeaan asentoon. Miehet opettavat myös mielenhallintaa ja määrätietoisuutta. Akille ja Tonille mikään tähän harrastukseen liittyvä ei ole mahdotonta. He ovat hallilla meitä kaikkia varten – heille maksetaan siitä.

Rakensimme tammikuussa seikkaperäisen hakemuksen tavoitellaksemme Suomen Golfliiton ympäristöpalkintoa. Kenttämestari Aki Martikainen kertoi hakemuksen liitteessä kaikki ne arkitoimet, joita kenttähenkilöstö tekee, kun Kontioniemen golfkenttää hoidetaan. Itä-Suomen yliopiston biologian ja maantiedon lehtori Mervi Holopainen eritteli kentän ja sen ympärillä olevan luonnon monimuotoisuutta kasvi- ja elinlajiston osalta. Näiden kahden selvityksen perusteella selveni itselleni se, kuinka hyvin Kontioniemestä on pidetty huolta ja kuinka monipuolinen luonto sen lähellä on. Nuo molemmat tulevat teille kaikille näkyviin kotisivuille. Toivotaan, että tämä hyvin huolellisesti tehty hakemus veisi meidät parhaiden joukkoon, kun Suomen Golfliiton raati valitsee valtakunnan ympäristöystävällisistä kenttää.

 

Tervehtien

Kimmo Kotro

KarG ry:n puheenjohtaja

 

Karelia Golf Ry:n ja Kontiolahti Golf Oy:n hallitukset tiedottavat: organisaatiouudistus 2018

22.1.2018

Juhlavuotemme 2017 on takana ja on aika katsoa jälleen eteenpäin. Vuosi 2018 on golfyhteisössämme jälleen kehittymisen vuosi. Karelia Golf ry:n hallitus sekä Kontiolahti Golf oy:n hallitus ovat yhteistyössä päättäneet 2018 toteutettavasta organisaatiouudistuksesta. Vuoden koeajalla toteutettavassa uudistuksessa aiemmin seuramme toiminnanjohtajana sekä kenttäyhtiöiden toimitusjohtajana toiminut Mika Kupiainen toimii jatkossa kenttäyhtiöiden toimitusjohtajana. Seuran toiminnanjohtajan tehtävää tulee jatkossa hoitamaan aiemmin kehityspäällikön tehtäviä hoitanut Aki Keronen. Samalla junioripäällikkömme Toni Laakkonen saa isompaa vastuuta golfopetuksen puolella.

Uudistus on jatkoa viimeisten vuosien kehitystyöhön, ja tarkoituksenamme on palvella jatkossa yhteistyökumppaneitamme, jäseniämme ja asiakkaitamme entistäkin tehokkaammin työporukkamme vahvuuksia hyödyntäen. Pohjana uudistukselle sekä tulevan vuoden linjauksillemme toimii viime keväänä hyväksytty seuran strategia 2020. Toimenpiteillä ei ole vaikutusta mm. seuramme jäsenmaksuun tai Kontioniemen pelimaksuihin 2018 ja hallitukset arvioivat uudistuksen onnistumista sekä sen jatkoa syksyllä 2018.

Toivotamme kaikille jäsenillemme sekä golffareille mukavaa golfvuotta 2018.

 

Marko Tolvanen, Kontiolahti Golf oy:n puheenjohtaja

Kimmo Kotro, Karelia Golf ry:n puheenjohtaja

Kokous 2/2017 (15.2.2017):

Hallituksen info kokouksesta 2-2017

Kokous 1/2017 (11.1.2017):

Hallituksen info kokouksesta 1-2017

Kokous 9/2016 (12.12.2016):

Hallituksen info kokouksesta 9-2016

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Hallituksen info kokouksesta 4-2016

Kokous 3/2016 (12.4.2016):

Hallituksen info kokouksesta 3-2016

Kokous 2/2016 (22.2.2016):

Hallituksen info kokouksesta 2-2016

Kokous 1/2016 (13.1.2016):

Hallituksen info kokouksesta 1-2016

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Kokous 4/2016 (11.5.2016):

Kokous 4/2016 (11.5.2016):