Emilia Tukiainen taisteli hopealle SM-kisoissa

18.7.2016

Karelia Golfin Emilia Tukiaisen komea golfkesä sai jatkoa Hämeenlinnan Tawast Golfin kentällä pelatuissa lyöntipelin SM-kilpailuissa. Joensuulainen taisteli Suomen parhaiden pelaajien mukana komeasti hopealle neljä päivää kestäneen kisan päätteeksi. Voittokin oli lähellä, sillä kultamitali ratkesi vasta jatkoreiän päätteeksi.

Tällä kaudella nopeaan tahtiin kansalliseen kärkeen kiilannut Tukiainen esiintyi Hämeenlinnan SM-kisoissa poikkeuksellisen rauhallisesti alkurei´istä alkaen. Avaukset pysyivät hyvin väylillä ja lähipeli sujui kaikilla kierroksilla tälle kesälle totutun tarkasti. Joensuulainen oli koko kisan ajan kärjen vauhdissa ja lähti kierrostuloksilla 73,71 ja 69 päätöspäivään kakkostilalta. Neljännen kierroksen Tukiainen pelasi kentän ihannetulokseen 72 ja se tiesi tasatulosta koko kisan ajan johdossa olleen maajoukkuepelaaja Jenna Mäihäniemen kanssa. SM-kulta ratkesi jatkoreiällä, kun Espoon Master Golfia edustava Mäihäniemi onnistui tekemään eaglen Tukiaisen par-tulosta vastaan. Hopea maistui Karelia Golfin ykköspelaajalle kuitenkin hyvältä. - Pelasin erittäin hyvää golfia koko kilpailun ajan ja luotin itseeni. Voitto oli harmittavan lähellä, mutta kaikkinensa tähän hopeaan olen hyvin tyytyväinen. Kausi on kokonaisuudessaan ollut hyvä ja menestys on tuonut mukanaan uutta menestystä, Tukiainen kertaili.

19-vuotias Tukiainen on tänä kesänä tehnyt jo useasti joensuulaista golfhistoriaa. Saavutuksina on jo ollut junioreiden SM-kulta, aikuisten reikäpelin SM-pronssi ja kansallisen pääkiertueen Finnish Tourin osakisan voitto. Tukiaisen nimi on myös noteerattu maajoukkueen piirissä tulevia koitoksia silmällä pitäen. Tosissaan golfiin panostavasta Tukiaisesta kuullaan vielä tulevinakin kausina.

 

Janne Kivihalme

 

Ajankohtaista