Vuoden 2017 K-Market Ilomantsin puttimestariksi Toni Laakkonen

Hallikauden viimeinen puttikilpailu sudittiin Palmusunnuntain merkeissä. Virpomisvihdat oli vaihdettu kulmarautoihin ja yllätysmunat kolopalloihin, kun K-Market Ilomantsin isännöimä puttisirkus saavutti päätösosakisan Mehtimäen liukkaalla ”raeruoholla”. Ratavelho-Kerosen tämän kertainen oli stimpmetreiltään selvästi yli kahdentoista, joten tuloksilla ei hurjasteltu.

Silloin, kun taitoa ja mielenlujuutta vaaditaan, yllätyksiä harvemmin tapahtuu. Kolmen kärki muodostuu pitkän linjan ammattilaisista, joille paine on vieras käsite. Päätöskisan toiseksi virpoi itsensä Midas-keihäänkärki M. Varis, jonka lukemattomat par-pelastukset takasivat tuloksen -3. Samalla tuloksella, mutta heikommalla kakkoskierroksella kolmanneksi sivosii Leppäs-Harri. Tasainen kokonaisuus oli avain voittoon tässäkin osakisassa. Ilman suurempi Via Dolorosia radan kiertänyt Wrangen Patrik pääsi tuulettamaan voittoa tuloksella -5.

Talven kokonaiskilpailu saatiin täten myös päätökseen. Kahdella puttaajalla oli oljenkortensa syöstä puolustava mestari kukkulaltaan. Mestari jätti ovenkin ns. raolleen, mutta ottajia ei loppupeleissä kuitenkaan ilmaantunut. Noin 18 eri puttitekniikkaa osakisassa käyttänyt Laakkos-Toni kruunattiin vuoden 2017 K-Market Ilomantsin puttitour-mestariksi yhteispistein 9. Kolme pistettä voittajasta jäi viimeisen kisan missannut Taivais-Eetu. Neljä pistettä Eetusta jäi Laatikais-Linda, jolle täten taskuun pronssinen Plussa-kortti.

Osakisan yhteydessä käydyn lähimmäksi lippua-kisan tarkin oli tällä kertaa Roivaan Usko, jonka 116 metrinen päätyi 168 sentin päähän HIO:sta.

Suuret kiitokset kaikille kisaajille ja erityiskiitos tourin taustaorganisaatiolle K-Market Ilomantsille Tolvas-Markon johdolla.

Saatko poistaa kenttämestarin haukkaaman omenan pallon takaa bunkkerissa ennen lyöntiä? -terveisin
Saha

Ajankohtaista